Traject "Ademen en sporten"

Tijdens deze start van het traject "Ademen en sporten" krijg je eerst korte, algemene uitleg over de ademhaling en het belang van neusademhaling. Daarna hebben we het over de ademhaling tijdens het sporten, uithoudingsvermogen, energieverbruik, verzuring en recuperatie. Allemaal beknopt en duidelijk. En uiteindelijk gaan we over tot enkele ademhalingstechnieken voor vóór, tijdens en na het sporten.

 

Na deze workshop houden we elkaar online op de hoogte van de evolutie en blijven we elkaar ondersteunen om nog gezonder en met plezier te sporten en te recupereren!

 

Er is mogelijkheid om maandelijks een ademwerk sessie te volgen om onder andere de CO2 tolerantie (en je HRV) te verhogen om nog efficiënter te adem.

 

Voor elk niveau (van beginner tot professional) en elke sport toegankelijk.

 

€ 25,- voor de workshop op 10 juni + online begeleiding

 

Wat zeggen deelnemers over dit traject

 

Dankzij de ademhalingstechnieken ging mijn uithoudingsvermogen als startende loper razendsnel vooruit. 

Lopen terwijl ik voel en luister wat mijn lichaam nodig heeft. 

Neusademhaling zorgt ervoor dat mijn gemiddelde hartslag tijdens een loopje onder controle blijft en zelfs stelselmatig zakt. 

Binnen de 2 minuten na het lopen ben ik gerecupereerd dankzij de neusademhaling. 

 

Het grote voordeel van neusademhaling? Je gaat minder over je eigen limiet en je lichaam recupereert sneller. 

 

Over de workshop:

Op een toegankelijke, verstaanbare en warme manier leer je meer over je ademhaling en hoe je hier meer uit kan halen om een gezondere, gelukkigere versie van jezelf te worden.

Nina wisselt een sterke theoretische bagage af met praktijkoefeningen. Het zijn heel eenvoudig toepasbare oefeningen die je thuis kan herhalen. 

Karolien


"Heb je zin om mee te doen aan een workshop om je loopconditie op eenvoudige wijze te verbeteren?" Met deze woorden wist Nina me te overtuigen om deel te nemen aan de wcorkshop 'neusademhaling'. We kregen uitleg over de ademhaling en waarom neusademhaling tijdens het lopen belangrijk is om je conditie te verbeteren. Nina leerde ons enkele eenvoudige ademoefeningen aan en we konden aan de slag.

In het begin is het even wennen, want zodra je de neiging hebt te snel te lopen, haalt je adem je in en is neusademhaling niet meer mogelijk. Vertragen is de boodschap! In het begin liep ik zo'n 15-20 min met neusademhaling om de rest van mijn loopje met mondademhaling te vervolledigen. Al gauw bouwde ik verder op met neusademhaling tot ongeveer een uur lopen. Dit ging verbazend goed en je recupereert ook snel, ondanks je net een uur gelopen hebt. Na verloop van tijd merkte ik dat ik eenzelfde afstand sneller kan lopen met neusademhaling. En als ik nu toch nog eens met een vriend of vriendin ga lopen, zie ik dat mijn hartslag merkelijk lager blijft terwijl ik loop en praat.

Ik ben fan geworden van de "neus-loopjes". Doordat je rustiger loopt geniet je veel meer van het lopen en de omgeving, de snelle recuperatie nadien is extra meegenomen!


Locatie: Yoga Yina, Beekstraatkouter 78, 9031 Drongen

 

Breathwork Biohacker coach: Nina

 

Wanneer: 10 juni 2022, 19u45 - 21u15

 

Prijs: € 25,-