Ademcirkel

In een cirkel, verbonden met elkaar, met onszelf, met onze adem, krachtig en veilig.

 

Iedereen heeft zijn eigen "issues", dus ademsessies worden door elk individu anders ervaren. Een eerste ademsessie kan een openbaring zijn, maar voor sommigen is het vooral een fysieke aangelegenheid. Je lichaam weet niet wat er gebeurt en ons ego houdt niet van verandering, waardoor het nog even lastig kan zijn om in een diepere bewustzijnsstaat te komen. Lukt het je om in overgave te gaan (en hoe vaker je het doet), des te sneller kom je bij emotionele en spirituele lagen en maak je een reis door je eigen systeem. Het is magisch en niet te beschrijven.


In de veilige ruimte van een verbindende ademcirkel spreken we het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan. Goed voor je celletjes en voor je emotionele belevingswereld. Andere delen van je brein worden geactiveerd waardoor je blokkades kunt releasen. Opeens kun je routines, gedragingen en negatieve gedachtes waar je in vast zat zien, en ze doorbreken.

 

Misschien ben je bang dat een gevoel van schaamte je tegenhoudt om in een ademcirkel je emoties te uiten. Want als je moet huilen, ben je de andere deelnemers dan niet tot last? Of: kun je er wel ‘in’ komen als je geluiden om je heen hoort? Ik geloof in de kracht van delen. Geluiden van anderen kunnen je juist helpen om je eigen gevoel te durven uiten. Het idee dat de mensen om je heen ook worstelen met hun eigen stuk kan juist het effect hebben om zelf die stap te zetten. Soms is de aandacht van een individuele ademsessie nodig, maar het kan ook prettig zijn dat de begeleider niet voortdurend alle aandacht op jou richt. Zo kun je in je eigen cocon kruipen, maar ben je tegelijkertijd nooit alleen. Wanneer iemand zowel een individuele ademsessie als een ademcirkel heeft ervaren, is die laatste meestal favoriet. Maar tot die tijd: voel je welkom voor een 1-op-1 ademsessie of ademtraject.


Wat moet je weten?

 • Draag comfortabele kleding
 • Zorg ervoor dat je geen volle maag hebt
 • Neem vooraf contact op als je
  • antidepressiva gebruikt,
  • hoogsensitief bent,
  • epilepsie, long en/of hart problemen hebt,
  • depressie of angst/paniek aanvallen ervaart.

Duur & prijs

De ademcirkel duurt 1u15min en kost € 15,- per persoon.

 

Vanaf 14 september 2023 kun je tweewekelijks om 20u een ademcirkel volgen. Dit kan per beurt of 12-beurtenkaart (die ook geldig is voor de yogalessen of omgekeerd).

 

Waar

Yogastudio Yoga Yina, Beekstraatkouter 78, 9031 Drongen


 1. Tweewekelijks elke donderdag om 20u

 2. Maandelijkse ademcirkels & workshops
 • VOLZET 26 januari 2024, 19u45: Thema "Volle maan" met aansluitende "cold exposure" in de zwemvijver € 30,-
 • 23 februari 2024, 19u45: ademsessie (€ 15,-) met optie ijsbad (+ € 15,-)
 • 8 maart 2024, 19u30: workshop adem & ijs € 45,-
 • 3 mei 2024, 19u45: ademsessie (€ 15,-) met optie ijsbad (+ € 15,-)
 • 31 mei 2024, 19u45: ademsessie (€ 15,-) met optie ijsbad (+ € 15,-)
 • 14 juni 2024, 19u45: ademcirkel € 15,-

 
Reactie plaatsen

Reacties

Annemie
4 maanden geleden

Super ervaring, alles loslaten om daarna in alle rust en met een zalig gevoel naar huis te gaan.
Ik heb een heel stresserende job en heb alle stress van een drukke periode achter mij kunnen laten tijdens de sessie!
Dankbaar voor de vriendin die me dit heeft leren kennen, en gegeven door een super dame.
Een aanrader voor iedereen die eens een andere ik wil tegenkomen.

Alexandra Denoyelle
6 maanden geleden

Dag Nina,
Ik ben heel geïnteresseerd in een ademcirkel die ik graag zou willen ontdekken maar ik neem antidepressiva en ik ben hoogsensitief. Ik weet dus niet of ik hier in aanmerking voor kom ?
Alvast bedankt voor je antwoord !
Groeten,
Alexandra

Lena
een jaar geleden

De ademcircels zijn steeds zeer aangenaam en voelen veilig aan. Het is een mooie en warme omgeving en Nina maakt de tijd om je wegwijs te maken wanneer je dit nog nooit eerder deed.

Aanrader om tot jezelf te komen en te vertragen!

Dephine
een jaar geleden

De ademcirkel is een verbonden moment met mijn lichaam en de groep. Nina creëert een zodanige sfeer die zeer veilig en vertrouwt aanvoelt en stelt me gerust. Het is fijn om hierin begeleidt te worden, waardoor onderliggende emoties bij mij makkelijker naar boven komen / los komen. Het geeft mijn lichaam een energieke stroom van tinteling en ontspanning. Zowel de ademcirkels als bewustwording van mijn ademhaling helpen doorheen mijn traject naar verlichting van mijn chronische pijn.
Bedankt voor de liefdevolle begeleiding!

Ine
een jaar geleden

Ik ga al een tijd naar de Breathwork sessies van Nina, waar ik heel tevreden over ben. Ik dacht dat een ademcirkel ademen en delen was, omdat ik zelf vrouwencirkels begeleid. Doch het was vooral een reis naar mijzelf, zonder delen en toch samen, veilig in mijn eigen cocon. Door de prachtige adembegeleiding, die sterke lichamelijk reacties opwekte, de mooie begeleiding van Nina, die bijzondere herinneringen en emoties opwekte, de muziek die diep binnenkwam. Kon ik oude pijnen herprogrammeren in mijn lijf, kon ik zien en voelen dat mijn innerlijke kind nooit alleen is. Dat gaf me opnieuw veel kracht en ik voelde enorme dankbaarheid voor waar ik nu sta in mijn zelf opgebouwde leven. Dankbaar voor de uitnodiging, voor Nina op mijn pad.

Nathalie
een jaar geleden

Ik ben sinds mijn kindertijd altijd gevoelig geweest in een gezin waar geen ruimte was om gevoelens te tonen. Ik ben geleerd om mijn verdrietjes weg te duwen.
Na mijn lichaamswerk kwam deze ademcirkel op het juiste moment.
Maar hoe dichter hij kwam hoe groter de paniek grip op me kreeg. Ik stuurde een berichtje naar Nina .., je kwetsbaar opstellen in een veilige omgeving is Helen. Jouw onderbewustzijn weet dat er iets komt waren haar gerustellende woorden die ik nodig had.
De ademcirkel was een bijzondere ervaring in een groep met gelijkgestemde zieltjes. De rustige stem van Nina en begeleiding van Olivia en Marissa waren zo fijn om te ervaren.
Dankbaar voor het stapje verder in het proces van loslaten, jezelf kunnen zijn, zelfzorg en zelfliefde.
Dankbaar om deel te kunnen nemen.
Dankbaar om contact te maken met het kleine meisje in mij.
Dankjewel aan de pareltjes … Nina, Olivia en Marissa.

Karolien
een jaar geleden

Zodra je de ruimte binnenstapt, voel je de warmte en veiligheid. Nina doet je onmiddellijk welkom voelen en hecht veel belang aan het creëren van die veilige omgeving. Alles mag er zijn. Alles blijft binnen die groep.

Tijdens het ademwerk zelf begeleidt Nina je door de verschillende fasen heen, met gepaste muziek en gerichte, liefdevolle woorden, zodat je diep in jezelf kan zakken.

Oefening baart kunst. Hoe meer je bewust bezig bent met ademen, hoe dieper je tot je echte zelf komt en hoe je dingen kan leren loslaten.

Ik voel me telkens een beetje herboren na zo'n sessie. Het is mijn (bijna maandelijks) cadeautje voor mezelf.

Aanrader! ❤

Inge
een jaar geleden

Wat kwam deze ademcirkel op het juiste moment. De veiligheid, de juist woorden van jou Nina, de bijpassende muziek, de ruimte te mogen zijn wie je bent. Het was de eerste keer, voor mij heel intens maar helend...Dank je wel Nina voor dit moment ♡

Geert Francois
een jaar geleden

Dit was echt een aangename en verrijkende ervaring. En heel diepgaand. Ik kan iedereen aanbevelen om eens deel te nemen aan een ademcirkel

Marissa
een jaar geleden

Deel uitmaken van een ademcirkel is zo verbindend, helend, troostend, energiegevend, ontspannend, magisch, ... .

Ik vind het elke keer een wonderlijke ervaring, altijd anders en toch ook altijd met dezelfde gedragenheid.

Nina, je doet dat fantastisch. Je creëert veiligheid, warmte, verbinding, kracht, vertrouwen en nog zo veel meer.

Blij dat ik al ingeschreven ben voor enkele volgende ademcirkels en in de toekomst blijf ik dit mezelf gunnen want het is echt een cadeautje voor jezelf!

Dank je wel
xxx