1-op-1 opleiding

Onze 1-op-1 opleiding is ontwikkeld vanuit de opvatting dat therapie & coaching anders én hedendaagser kan. Aan de hand van nieuwe inzichten op vlak van lichaamswerk, breathwork, koude therapie en beweging leer je in 4 à 6 maanden (afhankelijk van je tijdsinvestering en tempo) je eigen zenuwstelsel kennen en ermee werken aan de hand van verschillende oefeningen en toepassingen.

 

We starten de opleiding met een langere sessie waarbij we aandacht besteden aan je startsituatie en je gewenste eindsituatie. Van hieruit bepalen we jouw doelen voor de opleiding. 

Na de startsessie hebben we 7 trainingssessies van 1,5 uur. We verdiepen de kennis en passen ervaringsgerichte coaching- en therapievormen toe om vervolgens thuis en/of in je praktijk te integreren.

Tijdens 2 sessies leer je omgaan met de koudeprikkel in vorm van een ijsbad om te ervaren wat de koude kan doen voor jou en anderen.

Omdat je tussendoor zelf aan de slag gaat met oefeningen en integreren van het geleerde, mag je tussendoor altijd advies of hulp vragen. Ik sta per app en mail voor je klaar.

Investering

 

 • startsessie van 2 uur
 • 7 x 1:1 trainingssessies van 1,5 uur (waarvan minstens 1 sessie bij psychologe Marissa Van Meenen betreffende ACT)
 • handboek (syllabus)
 • gratis boek (basisboek Polyvagaaltheorie of Jouw adem/Jouw medicijn of ACT in de praktijk ... afhankelijk van jouw vraag)
 • vinger aan de polsmomenten per e-mail/app
 • deelname aan 2 ademcirkels
 • online oefeningen ademwerk & beweging

 

De investering voor dit traject is € 2.195,- excl. 21% btw. Vaak lukt het om de kosten door jouw werkgever te laten vergoeden. Ik kan een offerte opstellen voor jouw werkgever of indien nodig contact hebben met jouw leidinggevende of HR.
Wil je het programma privé bekostigen, dan betaal je € 2.195,- incl. btw en bestaat ook de mogelijkheid in 4 termijnen van 565,- te betalen.

Wat kun jij van mij verwachten?

 

Ik begeleid je met mijn onverdeelde aandacht naar wat jij nodig hebt.

 

Wil je meer focussen op lichaamswerk en yoga en is ademwerk maar een klein onderdeel? Of wil je toch liever niet in een ijsbad? Wil je nog dieper op de werking van ons zenuwstelsel volgens de polyvagaaltheorie ingaan? Ik pas het trainingstraject aan aan JOUW behoeften. Samen werken we naar jouw doel toe.

 

Je gaat dus je eigen capaciteiten verruimen. In elke 1-op-1 sessie herhalen we een aantal key notes om te verdiepen en te kunnen integreren. Ik voeg steeds meer nieuwe elementen aan toe en neem tijd om vragen te bespreken die je tijdens het integreren en beoefenen ongetwijfeld zult tegenkomen.

Wat verwacht ik van jou?

 

Commitment.
Ja, het vraagt inspanning en tijdsinvestering, ook thuis. Geen uren lang oefenen, maar elke dag een ademoefening, je zenuwstelsel in kaart brengen en bijleren over jezelf en je omgeving. Door jouw persoonlijke inzet, groei je in wat je doet en wie je bent. Alleen door commitment is het zinvol. Ik toets niet af of je thuis je oefeningen gedaan hebt, ik ga je niet ondervragen. Jij zal eruit halen wat je er ook mee insteekt. Ik ga ervan uit dat je toegewijd aan de slag gaat.

 

Tussen onze trainingssessie blijven we in contact met elkaar. Dit zal voornamelijk via een whatsapp of email gebeuren. 

 

Na het afsluiten van je trainingstraject kom je in een groep van gecertificeerde deelnemers terecht. Dit is een groep van alle deelnemers die de masterclass afgerond hebben. Hier kun je ook met diverse vragen terecht, kun je antwoorden geven, je ervaringen delen en blijven we een leven lang in een groot netwerk geconnecteerd om elkaar te ondersteunen en te groeien.

Theorie

Ademwerk

Cold exposure

Beweging

Psychologie (ACT)

Theorie

Na het afronden van deze training begrijp je:

 

 • het ademhalingstelsel en waarom de adem de afstandsbediening van ons zenuwstelsel is.
 • Wat de connectie is tussen ademhaling en onze emoties.
 • Wat het is verschil tussen het sympatische en parasympatische zenuwstelsel en hun belangrijkste functies.
 • Hoe je jouw mentale en fysieke conditie op peil kunt houden door ACT (Acceptance & Commitment Therapie) toe te passen.
 • Hoe je bevlogen en veerkrachtig blijft?
 • Dat het niet altijd beter, sneller en anders moet kunnen, maar dat je ook tevreden kunt zijn met wat er is, aandacht kunt hebben voor het moment en voor wat er al bereikt is?
 • Hoe je door intuitieve beweging je lichaam in balans kunt brengen.
 • Welke ademoefeningen je wanneer kunt toepassen.
 • Dat cold exposure niet alleen gezond is voor je fysieke lichaam, maar een enorme impact heeft op je mentale welzijn.

 

Ademwerk

De adem is de basis van ons bestaan, van wie we zijn. Als we niet ademhalen zullen we niet overleven. Gelukkig gebeurt het in principe automatisch en hoef je er niet over na te denken. Maar daar zit ook direct de valkuil. Juist omdat ademen zo vanzelf gaat en je er niet bij stilstaat, neem je het al gauw voor vanzelfsprekend. Maar de adem dient voor veel meer dan alleen zuurstof. Het is namelijk een belangrijke tool om je lichaam, geest en emoties te beïnvloeden. Het principe dat zich daarmee bezighoudt is breathwork. 

De kracht van de ademhaling is enorm. Ademhalen is een automatisme dat plaatsvindt in het lichaam en waardoor veel processen in werking worden gebracht. Het zenuwstelsel is er één van. Zo kun je – in tegenstelling tot wat veel mensen denken – controle uitoefenen op je zenuwstelsel. Dit wordt steeds vaker door de wetenschap bevestigd. 

Breathwork is een natuurlijke en hele effectieve manier om je lichaam en geest beter te laten functioneren. Het helpt ook om emoties in balans te brengen, het immuunsysteem te versterken en blokkades op te heffen. Het brengt rust in de geest en balans in het lichaam. En het is helemaal niet ingewikkeld. Het enige wat je moet doen is ademen. Weliswaar op een andere manier dan je gewend bent, maar het goede nieuws is dat iedereen het kan.

Cold exposure

 • Je ervaart een schrikreactie waarbij adrenaline vrijkomt. Je gaat even kort ‘aan’, wat zowel fysiek als mentaal goed is. Je hartslag en ademhaling gaan tijdelijk omhoog, gevolgd door ontspanning van je hele lichaam en geest.
 • Door je open te stellen voor kou, treed je uit je comfortzone. De kans is groot dat je kou niet leuk vindt, omdat je de voordelen er nog niet van hebt ondervonden. Zodra je de voordelen van kou hebt ervaren, merk je al gauw dat je lichaam het aankan en dat het niet zo erg is als je dacht. Je leert loslaten. Je kunt er van alles van vinden in je hoofd, maar je lichaam weet wat het moet doen, dus vertrouw daarop. Laat spanning los en vertrouw op je eigen lichaam. Na de confrontatie met kou komen gelukshormonen vrij en voel je je goed.
 • Wanneer je lichaam in aanraking komt met kou, knijpen je bloedvaatjes samen. Je traint de elasticiteit van je bloedvaten, wat ervoor zorgt dat je bloed beter gaat stromen. Dit is bevorderlijk voor je hart, omdat je slagaders beter ondersteund zijn. Je rusthartslag daalt aanzienlijk na een aantal weken, omdat je hart minder hard hoeft te werken.
 • Kou activeert bruin vet. Dit is goed vet in tegenstelling tot wit vet, dat energie opslaat - en waar je dus van aankomt. Bruin vet gebruikt energie om je lichaam warm te maken. 

Beweging

Beweging is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale welzijn. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om je zenuwstelsel te kalmeren en stress te verminderen.

Bij intuïtief bewegen ga je luisteren naar jouw lichaam en doen waar het nood aan heeft. Je gaat eerst op zoek naar een manier van bewegen die je leuk vindt. Dan stem je die beweging af op jouw lichaam. En dat is afhankelijk van dag tot dag. Ben je moe? Dan kies je voor een lichte work-out. Ben je gefrustreerd? Dan moet je misschien explosief gaan? Ben je ziek? Dan blijf je in de zetel... Leren voelen wat je nodig hebt: grote of kleine beweging, snel of traag, hoog of laag, ...

Psychologie vanuit ACT

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy en is ontstaan vanuit de gedragstherapie (3de generatie).

ACT is een zienswijze om naar het leven te kijken en om met het leven om te gaan.

Het uitgangspunt is dat wij als mens lijden omdat we proberen om onze gedachten, gevoelens, herinneringen, lichamelijke sensaties en andere innerlijke ervaringen te vermijden (of toch bepaalde).

Tijdens de masterclass leer je meer over jouw waarden a.d.h.v. allerhande oefeningen. Het helpt om waarden in werkwoorden te formuleren.

Voorbeelden zijn lichamelijk bezig zijn, kunst beleven, nieuwe dingen uitproberen, een liefdevolle ouder zijn, gezond leven, creatief zijn, avontuurlijk leven, ... .

Voor wie?

Individuen, therapeuten en andere zorgverleners

die zelf volgende klachten hebben of met degenen werken die hiervan last hebben

 • Emotionele en mentale ontregeling
  Woede, gevoel van minderwaardigheid, angst, verdriet, schuldgevoel, jaloezie, piekeren, ontgoocheling, schaamte ...


 • Fysieke en onverklaarbare klachten
  Vermoeidheid, pijn, spijsvertering- en slaapproblemen, ...


Je investeert in het volgende:

 • Je krijgt inzicht in onze ademhaling, zenuwstelsel en de connectie lichaam & brein
 • Je ervaart de kracht van de "minimum effective dose" tijdens verschillende ademreizen om o.a. je zenuwstelsel te resetten
 • Je leert technieken aan om met gedachten en emoties en lichamelijke sensaties om te gaan
 • Je leert te kijken naar wat jij belangrijk vindt en hoe je een ander hiernaar kan laten kijken
 • Je leert het analyseren van adempatronen vanuit een holistische visie
 • Je kunt ademhalingsoefeningen in vorm van audio bestanden thuis integreren
 • Je beleeft de voordelen van cold exposure mits ijsbaden en/of dip in de vijver met tips om dagelijks toe te passen
 • Je persoonlijke embodiment door beweging
 • Je integreert ervaringen door te delen in een kleine groep (je kunt verbonden blijven in een besloten community)

 

Wil je een fundamentele verandering in je leven, in veiligheid verbinden met je eigen lichaam, inspelen op de behoeftes van je zenuwstelsel, in het moment aanwezig kunnen zijn en in je eigen kracht staan, dan is deze masterclass iets voor jou!