Marissa

Welkom!

Ik ben Marissa en geef kinderyoga
 en tieneryoga
Ik begeleid samen met Nina ook de kampen en sommige retreats.

Yoga kwam enkele jaren geleden op mijn pad en ondertussen volg ik nog steeds even enthousiast les bij Nina. In het begin was dit voor mij enkel een manier om meer te bewegen en te ontspannen. Ondertussen weet ik dat yoga heel wat meer te bieden heeft. Ik heb geleerd om opnieuw naar mijn lichaam te luisteren en haar grenzen te respecteren, maar ook om mild te zijn voor zowel mijn lichaam als geest. In de plaats van enkel in mijn hoofd bezig te zijn, kwam er terug wat evenwicht in het denken, voelen en doen.


Als kinder- en jongerenpsychologe ben ik erop gericht om naar anderen te luisteren en anderen te helpen, maar zelfzorg schuift dan vaak naar de achtergrond. Alleen als je goed zorg draagt voor jezelf, kan je ook anderen helpen en dat is een levensles die yoga, mindfulness en mediteren me bijbracht.


Het kriebelde steeds meer om hier bij kinderen ook mee aan de slag te gaan. Vooral vanuit de gedachte dat als kinderen op jonge leeftijd de effecten van yoga zouden kunnen ondervinden, ze misschien steviger maar ook rustiger in de hectische wereld zouden staan. We weten immers allemaal hoe snel alles gaat en hoeveel ‘moeten’ er in de maatschappij zit.


In juni 2020 was het dan zo ver: ik werkte de opleiding tot kinderyogadocent af bij de Kinderyoga Academie. Er volgden bij andere organisaties nog verschillende opleidingen (mindfulness en meditatie bij kinderen en jongeren, Schatgravers, KompasVinder, Relax Kids, wobbelturnen, yoga nidra, therapeutische kinderyoga, ...). Hoe meer je in rugzak hebt, hoe meer je kan aansluiten bij het unieke kind, jongere, gezin.


Naast mijn werk als zelfstandige kinderpsychologe kreeg ik de kans om met Yoga Yina samen te werken. Mijn doel is om kinderen en jongeren te laten ontdekken wie ze zijn, zowel met hun valkuilen als al hun kwaliteiten. Ze leren zichzelf kennen en hun grenzen, maar ook die van anderen. Het zelfvertrouwen groeit, er komt meer rust en ze kunnen gewoon zichzelf zijn.
Bovendien schenkt yoga zoveel verbondenheid door het samen bewegen, fantasie beleven en plezier maken en dat is een geschenk dat ieder van ons zou mogen krijgen, gewoon hier en nu genieten.