Persoonlijk ademtraject

 • Je wil weer voluit en vrij kunnen ademen
 • Je wil terug in je eigen kracht staan
 • Je wil vat krijgen op je emoties
 • Je wil eindelijk weer kunnen doorslapen
 • Je bent een people pleaser - perfectionist

 

Dan is dit traject mogelijks iets voor jou!

 

Dit traject is echt een deep dive in jezelf.  Ik begeleid  je door alle spanningszones en daarmee ook alle lagen van jezelf. Een spanningszone is een plek waar je gemakkelijk spanningen, emoties en beperkende overtuigingen vasthoudt. Wanneer zo een zone wordt losgewerkt kan er een diepe transformatie plaatsvinden waardoor je levenskracht weer helemaal ter beschikking komt.

Dit kan zich uiten in je veel beter in je lichaam voelen en in het sterk afnemen of verdwijnen van fysieke klachten. Ook emotioneel kan je veel meer balans gaan ervaren. Emoties nemen je niet langer over, je kan er in ademen en ze laten doorstromen. 

 

Ook krijg je inzicht in je beperkende overtuigingen en gedragspatronen waardoor ook die kunnen veranderen. Bovenal word je intuïtie sterker, je kan de signalen van je lichaam veel beter vertalen en je bent meer gegrond in jezelf. Je ervaart jezelf als deel van het groter geheel. Je spirituele connectie is niet langer een concept, het is voelbaar.

Dit traject werkt enkel als ook jij bereid bent om op bijna dagelijkse basis met je proces bezig te zijn.

Het vraagt een zekere zachte discipline om de oefeningen die ik aanreik ook effectief te doen. 

 

We starten voor je eerste sessie met een telefoongesprek van ongeveer 30 minuten. Samen analyseren we je patronen en behoefte voor het traject.

De 1:1 sessies zijn volledig afgestemd op jouw behoeften. Van ademanalyse over ontregelende ademtechniek, bodywork en coaching voor bijvoorbeeld meer ontspanning.

Omdat je tussendoor zelf aan de slag gaat met oefeningen en integreren van het geleerde, mag je tussendoor altijd advies of hulp vragen. Ik sta per app en mail voor je klaar.


Als Breathwork facilitator begeleid ik je 1-op-1 naar meer bewustwording van je adempatroon en manieren om in verschillende  situaties zelf de controle over o.a. je gemoedstoestand te nemen. Zo kan je met simpele tools jouw eigen staat veranderen die tot grote gevolgen kunnen leiden. Met verschillende ademtechnieken ervaar je direct effect op fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel vlak. Een staat van zijn die je niet meer past of dient kan je eenvoudigweg veranderen door je ademhaling aan te passen. Aanpassingen in je adempatroon werken namelijk sneller dan bijvoorbeeld beweging of voeding.

 

1:1 sessies

De eerste sessie begint met het invoelen in je lichaam. Tijdens een ademanalyse, bekijken we in welke staat je op dat moment bent. Op basis hiervan bepalen we welke technieken nodig zijn tijdens deze en de volgende sessies. 

 

Tijdens de ademsessie kunnen we bijvoorbeeld kiezen voor down-regulerende ademtechnieken om uit een fight of flight staat weer tot rust te komen. Deze technieken zullen direct effect hebben op je staat van zijn, waarbij je veel rust in je lichaam en geest zult ervaren. Deze verandering van staat kan leiden tot inzichten, focus maar ook bijvoorbeeld ongekende ontspanning.

 

Een andere ademtechniek die gebruikt wordt tijdens een sessie is een ontregelende adem techniek. Hierbij begeleid ik je door verschillende adempatronen. Door deze techniek ontregel je als het ware jouw systeem, waardoor er zuurstof tekorten ontstaan in bepaalde delen van je lichaam. Dit kan ervoor zorgen dat emoties en gevoelens loskomen en daadwerkelijk gaan stromen. Evenals energie blokkades of opgeslagen trauma’s kunnen hierdoor voelbaar worden. Tijdens deze sessie zal er voldoende ruimte en tijd zijn om je systeem weer tot rust te brengen en de ervaring te integreren. 

 

Bodywork of lichaamsgerichte therapie is een luchtige en moedige, maar eenvoudige wijze om direct te werken met je klachten. Een therapie waar je zonder woorden kan werken. Of op een hele andere wijze contact leert maken met je lichaam. Het is een manier om (weer)contact te hebben met jouw; innerlijke weten, kompas, grenzen & spiritualiteit. En is een direct weg bij het oplossen van o.a. negatieve overtuigingen, blokkades & trauma.

 

Het lichaam slaat ervaringen op en heeft een eigen verhaal dat gehoord mag worden. Lichaams- en ademwerk ondersteunen je lichaam bij het vrij laten stromen en de verbinding met je zelf.

 

Bij lichaams- en ademwerk wordt je lichaam uitgenodigd om weer op een natuurlijke manier te stromen. Doordat je tijdens de sessie contact met jouw zelfregie hervind, leer je bewegen van uit je eigen kracht. Hierdoor ontstaat er weer vertrouwen tijdens het ontdekken van jouw eigen grenzen en jouw eigenheid bij wat er in je leeft.

 

Sommige ademtechnieken kunnen op je telefoon opgenomen worden, zodat je deze thuis verder kunt toepassen.

 

Welke techniek er ook aan bod komt, ik begeleid je binnen een veilige en rustige omgeving, waar ruimte is voor alles wat er zich op dat moment aandient. Geen urenlange ademsessies maar een minimale effectieve dosis.

  


Ademwerk, Bodywork & integratie

 

 • GRATIS intakegesprek (30 min)
 • 1 uitgebreid consult, eerste ademinterventies (2 uur)
 • 2 individueel gepersonaliseerde sessies (1,5 uur)
 • 3 deelnames aan een ademcirkel
 • Verspreid over 1 à 3 maanden
 • Gepersonaliseerd plan van aanpak
 • Follow-up
 • Investering: € 390,- incl. BTW

Ademwerk, Bodywork & integratie

 

 • GRATIS intakegesprek (30 min)
 • 1 uitgebreid consult, eerste ademinterventies (2 uur)
 • 6 individueel gepersonaliseerde sessies (1,5 uur)
 • 3 deelnames aan een ademcirkel
 • Verspreid over maximaal 6 maanden
 • Gepersonaliseerd plan van aanpak
 • Follow-up & back-up
 • Investering: € 770,- incl. BTW

Tijdstippen ademtraject:

 

Dinsdag: 8u45, 10u, 14u

Donderdag: 14u

Vrijdag: 14u Praktische informatie

 

 • Zorg voor comfortabele kleding
 • Zorg voor een nuchtere maag 
 • Kom op tijd (ben je te laat, is de sessie iets korter, maar toch heel waardevol!)
 • Betalen kan via bancontact of overschrijving ten laatste vier dagen voor de sessie
 • Annuleren of verzetten kan kosteloos tot 24 uur voor de afspraak
 • Alles wat tijdens de sessies besproken wordt is strikt vertrouwelijk
 • Neem tijd na de sessie voor een wandeling of om je dagboek of journal te schrijven

Locatie

Yogastudio Yoga Yina, Beekstraatkouter 78, 9031 Drongen


Indien je een afspraak voor een 1-op-1 sessie moet afzeggen of verzetten, dan wordt je verzocht dit minimaal 24 uur vooraf door te geven. Afspraken die binnen 24 uur voor de sessie worden afgezegd, zullen voor 50% in rekening moeten gebracht worden.


Reactie plaatsen

Reacties

Melanie
4 maanden geleden

Om even te bekomen van de dagelijkse ratrace kwam ik bij Nina en Marissa terecht voor de yogalessen. Deze zijn een echte aanrader! Ook omwille van de lessen die overdag gepland staan.
Om beter tot rust te komen en om beter te kunnen slapen startte ik bij Nina met ademcoaching. Een echte verademing wat ademwerk met je lichaam doet. Nadien kreeg ik verschillende ademoefeningen doorgestuurd om thuis verder mee te doen. Ook Nina haar uitgebreide kennis ivm mouth taping hielp zowel mezelf als ons dochtertje om beter te slapen. Dankjewel dus Nina!

Sofie
7 maanden geleden

Elke sessie opnieuw dacht ik: ‘hoe kan het toch dat nog zo weinig mensen dit kennen, want WAUW, wat een verademing (letterlijk), wat een openbaring! Na het ervaren van enkele pijnlijke levensingrijpende gebeurtenissen was ik al twee jaar lang aan het vluchten en zat mijn lijf vol spanning. Ik was heel hard op zoek naar een uitweg, naar iets dat mij kon helpen en dit vond ik niet in gesprekstherapie, sport, yoga, medicatie,… Toen ik plots hevige migraineaanvallen begon te krijgen en er iemand mij doorverwees naar Nina, twijfelde ik geen seconde. Tot op de dag van vandaag was dit mijn beste beslissing van 2023. Hoe iets zo simpel als ademen mij terug zo dicht bij mezelf kon brengen, daar ben ik nog steeds van verbluft. Ik voel me rustig, krachtig en heb vertrouwen. Alleen maar duizend maal dank aan Nina voor de betrokkenheid, nabijheid, medeleven, geduld, eerlijkheid, etc.… Je bent zo’n prachtig en inspirerend persoon!

Ine
een jaar geleden

Letterlijk een verademing, een openbaring voor mij. Het laatste puzzelstukje van mijn zoektocht is gelegd. Nina neemt haar tijd, geeft de nodige uitleg, stelt op het juiste moment de juiste vraag - en ook nooit teveel -en voelt meteen heel veilig om jezelf kwetsbaar te tonen. Ze is een expert in haar vak, doet dit met veel goesting en energie en met een warm hart. De opvolging achteraf is ook een grote plus, je voelt je nog gesteund. Ik kan het alleen maar aanraden, er is een dimensie bij gekomen in mijn leven.

Elien
een jaar geleden

Ik was al lange tijd op zoek naar een manier om beter te kunnen loslaten en tot rust te kunnen komen. Iemand verwees me door naar het 1-op-1-ademwerk van Nina. Ik zou het op mijn beurt ook aan iedereen aanraden. Nina heeft veel kennis, is zeer aangenaam om mee te praten en ik voelde me direct op mijn gemak. Ik had nooit gedacht dat de ademoefeningen zo een verschil kunnen maken. Het lukt me echt beter om tot rust te komen ik slaap ook beter!

Leen Ebo
een jaar geleden

Nina, ik kwam bij jou terecht na al meer dan een jaar op de sukkel te zijn met long-Covid en was ten einde raad. Niemand van mijn behandelende artsen wist raad met mijn overprikkeld zenuwstelsel en brein, die tot op die dag mijn leven beheerste. Door bij jou de sessies breathwork te volgen heb ik een manier gevonden om mezelf en m'n zenuwstelsel tot rust te brengen en bewuster met mijn lichaam bezig te zijn. Ik heb terug de moed gevonden om verder aan mijn herstel te werken en het geloof dat ik ooit volledig zal herstellen. Nina bedankt voor de super begeleiding en je luisterend oor. Je hebt me een stukje van mijn leven terug gegeven!

Julie Leus
een jaar geleden

Ik heb zonet de 1 op 1 ademsessie bij Nina gevolgd. Ik was totaal niet vertrouwd met dergelijke therapie en in het begin een beetje sceptisch. Maar het is een ongelofelijke ontdekking geweest. Deze therapie brengt me zowel mentaal als fysiek tot rust. Ze heeft me handvaten gegeven om in de toekomst de rust meer in mezelf te vinden. Ik kan het alleen maar aanbevelen.

Francisca
een jaar geleden

Breathwork heeft mijn leven veranderd, of beter gezegd, heeft me teruggebracht naar mezelf. Het lijkt onwaarschijnlijk dat 'enkel' door middel van ademhaling het mogelijk is om een persoonlijke verandering tewerk te kunnen stellen; eerder dan dat, deze technieken onder de begeleiding van Nina, maken herstelling op diepe niveau's juist waar, bevrijden je van jouw jarenlang opgeslagen rauwe emoties, geven opnieuw zuurstof aan de essentie van wie je bent... Je verdrinkt niet meer :-)