Ademwerk

 

Wordt je er doodmoe van dat je alsmaar in je hoofd zit? Wordt je er moedeloos van dat je je doelen maar niet bereikt? Maakt stress je leven onleefbaar? Kun je door verdriet niet verder met je leven? Of verhindert trauma je levensvreugde? Durf je je niet te uiten en maak je jezelf klein? Ben je gewoon keihard tegen jezelf en anderen? Of heb je gedragingen die je totaal niet dienen overgeërfd van je familie, misschien wel over vele generaties?


Kijk dan eens wat ADEMWERK voor je kan betekenen!

 

Middels verschillende Breathwork interventies, 1-op-1 begeleiding en ademcoaching is er altijd een grondige en efficiënte manier om jezelf terug te vinden. Jij doet het werk, ik begeleid. En jij plukt de vruchten van het cadeau dat je jezelf hebt gegeven door met BREATHWORK aan jezelf te werken.

 

 

It's not only about breathing ...

De adem is de basis van ons bestaan, van wie we zijn. Als we niet ademhalen zullen we niet overleven. Gelukkig gebeurt het in principe automatisch en hoef je er niet over na te denken. Maar daar zit ook direct de valkuil. Juist omdat ademen zo vanzelf gaat en je er niet bij stilstaat, neem je het al gauw voor vanzelfsprekend. Maar de adem dient voor veel meer dan alleen zuurstof. Het is namelijk een belangrijke tool om je lichaam, geest en emoties te beïnvloeden. Het principe dat zich daarmee bezighoudt is breathwork. 

 

De kracht van de ademhaling is enorm. Ademhalen is een automatisme dat plaatsvindt in het lichaam en waardoor veel processen in werking worden gebracht. Het zenuwstelsel is er één van. Zo kun je – in tegenstelling tot wat veel mensen denken – controle uitoefenen op je zenuwstelsel. Dit wordt steeds vaker door de wetenschap bevestigd. 

 

Breathwork is een natuurlijke en hele effectieve manier om je lichaam en geest beter te laten functioneren. Het helpt ook om emoties in balans te brengen, het immuunsysteem te versterken en blokkades op te heffen. Het brengt rust in de geest en balans in het lichaam. En het is helemaal niet ingewikkeld. Het enige wat je moet doen is ademen. Weliswaar op een andere manier dan je gewend bent, maar het goede nieuws is dat iedereen het kan. Ook jij! 


Ademwerk bevrijdt je van opgeslagen spanningen, emoties en beperkende patronen.

Het brengt een dieper bewustzijn en ontketent je levenskracht.

 

 
 • Ben je een people pleaser?
 • Staat je hoofd altijd aan?
 • Heb je chronische fysieke klachten, die medisch niet verklaarbaar zijn?
 • Nemen de emoties het vaak over?
 • Of voel je net niet veel?
 • Loop je vast in een patroon dat je niet dient?
 • Heb je een diep verlangen naar meer levensvreugde?

 

Je lichaam wijst je de weg.

 

Als je dat durft te voelen, zal je merken dat je lichaam je maar al te graag de weg wijst naar heling, rust en levensvreugde.

En net dat is waar ademwerk je bij helpt: de onderliggende pijn transformeren en zo jezelf bevrijden van opgeslagen spanningen, emoties en beperkende patronen.

Ademwerk brengt een dieper bewustzijn en ontketent je levenskracht, het brengt je weer tot jezelf, tot je essentie.

Groei en versterk de diepe verbinding met jezelf en het leven

 

We hebben allemaal een onderliggende pijn die, indien ze niet verzorgd wordt, wordt vastgehouden in het lichaam en/of de psyche.

De oorzaak van die pijn is vaak een traumatische gebeurtenis of een patroon uit je kindertijd. Deze pijn snijdt je af van je levensenergie. Je leeft als het ware niet helemaal in dat gebied en dat kan zich op verschillende manier uiten in je leven.

 • Lichamelijke pijn of spanning

 • Stress, vermoeidheid en je slecht in je vel voelen

 • Verwarring, geen helderheid vinden

 • Je voelen vastzitten in bepaalde gedrags- of denkpatronen

 • Snel emotioneel overweldigd raken

Ademtraject

 

Een traject van meerdere sessies

ademwerk & integratie.

Dit traject is een deep dive

in jezelf.  

 

Ademcirkels

 

Tijdens ademwerk breng ik

een kleine groep met verschillende

technieken door meerdere staten

van het zenuwstelstel heen. 

 

Training

 

Deze privé opleiding brengt nieuwe inzichten op vlak van lichaamswerk, breathwork, koude therapie en beweging. Je leert 4 à 6 maanden je eigen zenuwstelsel kennen en ermee werken.

 


Contra-indicaties: ademwerk is niet voor iedereen

Er kunnen sterke emotionele en fysieke ontladingen optreden tijdens een ademsessie.  Deze kunnen ook na de sessie nog gevoeld worden. Omwille van deze reacties wordt ademwerk niet aanbevolen onder bepaalde medische aandoeningen en bij zwangerschap.

 • zwangerschap

 • ernstige astma

 • ernstige hartaandoeningen

 • ernstige diabetes

 • ernstige psychische aandoeningen

 • voorgeschiedenis van epileptische aanvallen

 • acuut lichamelijk letsel

 

Indien je één van deze condities hebt in zijn er wel andere ademtechnieken en oefeningen die zonder gevaar kunnen toegepast worden. Daarvoor doen we best eerst een privésessie. Mail me gerust als je vragen hebt.

 


Waar

Yogastudio Yoga Yina, Beekstraatkouter 78, 9031 Drongen