Nina

Mijn naam is Nina, ik ben in 1977 geboren in Oostenrijk en woon sinds mijn 21ste in België. Na mijn economische opleiding werkte ik mijn eerste jaren van mijn loopbaan in sales, daarna in aankoop en planning. Maar yoga kende ik al vanaf mijn 8 jaar door mijn mama, die me meenam naar de yogales. Yoga maakte steeds opnieuw deel uit van mijn leven, tijdens examens, tijdens een relatiebreuk, tijdens de revalidatie van een beroerte. Maar na mijn beroerte, liet me yoga niet meer los - of ik liet yoga niet meer los... Ik voelde de verbondenheid met mijn lichaam en wat yoga voor mijn lichaam en geest kon betekenen.

 

Na de geboorte van Jannes in 2011 en de geboorte van onze tweeling Hanna en Helena in 2013, stelde mijn yogaleraar Mahadeva me in het voorjaar 2015 voor om me op te leiden tot yogadocente. Tijdens het weekend had ik immers geen tijd want met 3 kleine kindjes en een zelfstandige man was dat gewoonweg niet mogelijk voor mij. Dus kreeg ik ongeveer 1,5 jaar enkele avonden per week een privé opleiding, zowel over de filosofie van Yoga alsook de houdingen en de effecten ervan. Ik mag dus gerust zeggen dat het een eer voor mij was en nog steeds is om zo een opleiding gekregen te hebben.

 

Opleidingen volgen blijft een onderdeel van mijn leven. Zo volgde ik ook de opleiding tot zwangerschapsyoga- en kinderyogadocente en in 2021 de opleiding Hatha Yoga bij Arhanta Yoga. Enerzijds om anderen nog beter te kunnen begeleiden en ondersteunen en anderzijds voor zelfgroei. 

 

Yoga is onderdeel van mijn dagelijks leven, niet enkel de verschillende yogahoudingen, maar de hele filosofie van Yoga. Yoga is een levensstijl. Het is mijn passie om mensen met yoga te helpen, zij het om een soepeler lichaam te krijgen of te onderhouden, zij het als remedie tegen stress, vermoeidheid, diverse klachten of zij het om kinderen bewust maar op een speelse manier te leren omgaan met hun eigen lichaam en met hun omgeving. En ik leer elke dag bij wat yoga voor anderen en voor mij kan betekenen.