Nina

Mijn naam is Nina, ik ben geboren in Oostenrijk en woon sinds mijn 21ste in België, waar ik gelukkig getrouwd ben en samen met mijn man en onze drie kinderen in de groene zone van Gent woon.

 

Na mijn economische opleiding werkte ik mijn eerste jaren van mijn loopbaan in sales, daarna in aankoop en planning. Enorm gedreven ging ik de carrièreladder op. Als enige vrouw in het management wou ik het iedereen bewijzen - wou ik mezelf bewijzen, dat ook een vrouw dat kan. En ik had voor mij de top bereikt, met alle gevolgen van dien: vooral spierspanning door stress en slapeloze nachten

 

Op mijn 30ste kreeg ik een beroerte (na een manipulatie van mijn nek). Deze beroerte was bijna fataal afgelopen. Gelukkig herstelde ik goed, maar bleef moe en futloos. Dat was iets wat ik als fitte, sportieve jonge vrouw moeilijk kon verwerken. Voor mij had mijn lichaam op het moment van die beroerte gefaald - ook al wist ik cognitief dat dat niet zo was. Ik kon geen baantjes meer zwemmen, niet meer klimmen en niet meer mountainbiken. Na 15 minuten wandelen moest ik 2 uur rusten. En dat nam ik mijn lichaam kwalijk - en wat aan mijn frustratie nog versterkte was het feit dat je niet kon zien dat ik slecht aan toe was. Na mijn revalidatie, die vooral uit zelfmedelijden, afzondering en veel slapen bestond, ging ik eerst parttime werken en dan snel weer full-time. Maar mijn lichaam was er duidelijk niet klaar voor, want snel belande ik weer op mijn zetel met een beginnende depressie. Ik zag ineens heel pijnlijk in dat de top me niet gelukkig maakte en dat mijn lichaam iets anders nodig had dan een 60-uren week. 

 

En daarom vond ik mijn weg (terug) naar yoga. Yoga maakte steeds opnieuw deel uit van mijn leven, tijdens examens, tijdens een relatiebreuk, tijdens de revalidatie van de beroerte en een beginnende depressie. Door hulp van yoga voelde ik opnieuw de verbondenheid met mijn lichaam.

 

In 2015 volgde ik een unieke 1-op-1 opleiding tot Hatha Yoga teacher mij mijn yogaleraar Mahadeva. Daarna kwam kinderyoga en zwangerschapsyoga op mijn pad. Mijn kennis van Hatha Yoga verdiepte ik tijdens 2020 bij Arhanta Yoga, waar ik in hetzelfde jaar ook de opleiding tot Yin Yoga teacher volgde. 

 

In september 2021 kwam ik de Wim Hof Methode tegen, die bestaat uit blootstelling aan koude, ademhalingsoefeningen en (de juiste) mindset. Iets wat me nog meer in verbinding bracht met de adem. Toen leerde ik Kasper van der Meulen kennen. En daar ging een heel speciale deur open om dieper in verbinding te komen met mijn fysieke en mentale lichaam via ademhaling. Het is ongelofelijk wat de adem kan doen voor ons, ook op spiritueel vlak!

 

Ademoefeningen en yoga zijn onderdeel van mijn dagelijks leven, niet enkel de verschillende yogahoudingen en ademoefeningen, maar de hele filosofie van Yoga en het concept van Biohacking dragen bij tot een gezonder en bewuster leven.

Het is mijn passie om mensen met ademwerk en yoga te begeleiden, zij het om een soepeler lichaam te krijgen of te onderhouden, zij het als remedie tegen stress, vermoeidheid, diverse klachten of zij het gewoonweg om te ontspannen en gezonder te leven.

 

Graag begeleid ik jou met al mijn liefdevolle aandacht naar een gezonder, gelukkiger en bewuster leven.