Nina

Met een leeftijd van ongeveer 8 jaar kwam ik de eerste keer in contact met Yoga omdat mijn moeder yogalessen volgde. Ik, van oorsprong Oostenrijkse, ging mee naar de les waar ze versteld stonden van mijn lenigheid - zoals die de meeste kinderen op die leeftijd hebben. Ik vond de oefeningen heel leuk en zelfs de ontspanningen vond ik fijn om te doen. Enkele jaren later kwam ik weer in aanraking met Yoga omdat ik een zeer drukke job had, een moeilijke relatie en ik mezelf voortdurend wou bewijzen. Yoga had onmiddellijk een positieve invloed op mijn dagelijks leven. Ik kon veel beter omgaan met stress en mijn lichaam werd niet meer zo snel gespannen omwille van stress of andere mentale spanningen. Daarna heeft Yoga mij nooit meer losgelaten.

 

In België begon ik terug lessen te volgen. Eerst in verschillende yogastudio's en daarna in de Taiga in Sint-Niklaas. Toen ik zwanger werd, heb ik boeken over zwangerschapsyoga gekocht en heb mijn houdingen aangepast op mijn zwangere lichaam. Ik heb mijn zwangerschap samen met mijn baby en mijn man in volle teugen genoten. Ik kreeg dan ook een yogababy cadeau - een rustig baby'tje dat veel lachte en met die ik een zeer intense band had en natuurlijk nog steeds heb. Ik ben dan ook een opleiding kinderyoga beginnen volgen. Ongeveer een jaar na mijn bevalling begon ik lessen zwangerschapsyoga te geven, gebaseerd op mijn eigen ervaringen en de boeken die ik gelezen had. En toen werd ik al snel weer zwanger - van een tweeling dan nog. Ook met mijn meisjes heb ik dus tijdens mijn zwangerschap van yoga kunnen genieten - en zij ook.

 

In het voorjaar van 2015 ben ik een opleiding voor docente zwangerschapsyoga beginnen volgen. Deze opleiding was heel intens en zeer interessant. Wij leerden samen met vroedvrouwen, osteopaten, kinesisten enz wat het betekent om bewust zwanger te zijn en om de zwangere vrouwen en hun partners voor te bereiden op een natuurlijke geboorte.

 

Ongeveer op hetzelfde moment in het voorjaar 2015 heeft mijn toenmalig yogaleraar Jan voorgesteld om me op te leiden tot yogadocente. Tijdens het weekend had ik immers geen tijd want met 3 kleine kindjes en een zelfstandige man was dat gewoonweg niet mogelijk voor mij. Dus kreeg ik ongeveer 1,5 jaar enkele avonden per week een privé opleiding, zowel over de filosofie van Yoga alsook de houdingen en de effecten ervan. Ik mag dus gerust zeggen dat het een eer voor mij was en nog steeds is om zo een opleiding gekregen te hebben.

 

Opleidingen volgen blijft een onderdeel van mijn leven. Enerzijds om anderen nog beter te kunnen begeleiden en ondersteunen en anderzijds voor zelfgroei. 

 

Nu is Yoga onderdeel van mijn dagelijks leven, niet enkel de verschillende yogahoudingen, maar de hele filosofie van Yoga. Yoga is een levensstijl. Het is mijn passie om mensen met yoga te helpen, zij het om een soepeler lichaam te krijgen of te onderhouden, zij het als remedie tegen stress, vermoeidheid, diverse klachten of zij het om kinderen bewust maar op een speelse manier te leren omgaan met hun eigen lichaam en met hun omgeving. En ik leer elke dag bij wat yoga voor anderen en voor mij kan betekenen.