Mardava, Yin & Ademwerk

 

Yin yoga is een rustige vorm van yoga maar daarom zeker niet minder intens. Het gaat vooral over ervaren. Je neemt een houding aan voor enkele minuten, verkent je grenzen en komt dieper tot jezelf. Yin yoga werkt vooral op het soepel maken van gewrichten en bindweefsel.  Je laat je spieren helemaal los, wat moeilijk is voor iedereen de dag van vandaag. Het effect van Yin Yoga is een soepeler, energetisch stabiel en sterker lichaam. Het biedt een perfecte aanvulling bij de Yang stijlen, het stimuleert meridianen en organen en bereidt de geest voor op meditatie. Yin yoga heeft een goeie naam bij het behandelen van klachten zoals artrose, rugpijn en zo voort.
Het laat niet alleen je spieren los maar ook opgekropte emotie. Het brengt vrijheid in lichaam en geest.

 

Elke oefening of houding kan aangepast worden aan jouw specifieke noden. Het hele idee hierachter is dat je je eigen grenzen leert kennen: dat je jezelf dus niet in een bocht wringt die je lichaam misschien zelfs schade toebrengt. En die grenzen zijn voor ieder lichaam anders. Ook kunnen ze nog eens van dag tot dag verschillen voor hetzelfde lichaam. Eén ding is zeer belangrijk: je moet ten allen tijde mild zijn voor jezelf en je lichaam.

 

Mārdava (Sanskriet: मार्दव) of Maddava (Pali) betekent mildheid, zachtheid en vriendelijkheid. Mild, zacht en vriendelijk voor jezelf in dit geval. Mardava yoga is voor iedereen die in de eerste plaats rust en ontspanning zoekt.

Met zachte bewegingen, aangepaste houdingen, ademhalings- en mindfulnessoefeningen en relaxatie worden we ons gewaar wat het lichaam ons vertelt, brengen we rust in pijn en brengen we helderheid in een rusteloze geest.

 

Ademwerk is het bewust sturen van de ademhaling om zo bepaalde processen in lichaam en geest te beïnvloeden.

 

Wanneer:  Vrijdag om 10u30

 

Locatie: Studio Yina, Beekstraatkouter 78, 9031 Drongen  (inkom via de rechterzijde van het huis)