Ben je op zoek naar balans in het leven? 

 

Gentle Hatha Yoga helpt je deze balans te(rug te) vinden. Yoga betekent immers ‘verenigen’, ofwel twee uitersten in evenwicht brengen. Deze yogalessen voor mensen met een fysieke beperking of die het gewoon rustig aan willen doen, zijn gericht op het vergroten van de kracht, vitaliteit en souplesse van lichaam en geest. Inspanning wordt afgewisseld met ontspanning. Kracht wordt afgewisseld met souplesse. Beweging met rust. Speciale aandacht voor de beweeglijkheid van de gewrichten en de wervelkolom. Bij alle oefeningen vormt de adem een belangrijke ondersteuning.

 

De oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk. Ervaring met yoga is niet nodig en bewegingsbeperkingen vormen geen probleem. Juist bij yoga gaat het erom je mogelijkheden te onderzoeken, in plaats van je te richten op de onmogelijkheden. Vanuit dit oogpunt wordt deze les ook aangeraden aan mensen die in een revalidatietraject zitten of anderszins fysiek beperkt zijn.

 

In elke les worden dynamische oefeningen afgewisseld met rustige oefeningen er komen staande, zittende en liggende oefeningen voor. Waar nodig kan gebruik gemaakt worden van een stoel of andere hulpmiddelen. De les wordt altijd afgesloten met een eindontspanning.

Locatie: Studio Yina, Beekstraatkouter 78, 9031 Drongen  (inkom via de rechterzijde van het huis)

Wanneer: donderdag 10u30 - 11u45 (niet tijdens de schoolvakanties)