Herstelkuur

Als het herstel uitblijft (na een ziekte of Burn-Out) kan het zijn dat het aan onze cellen ligt. En dan met name aan de doorlaatbaarheid van de celwand.

 

Als de celmembraan té zeer verhard is, is de doorlaatbaarheid van die celwand slecht. Dat wil zeggen dat er geen voedingsstoffen door de celwand naar binnen kunnen, maar er kunnen ook geen gifstoffen (die in de cel gevormd worden) naar buiten. Met als gevolg dat de cellen verzuren en jij krijgt (laaggradige) ontstekingen.

 

Zolang die ontstekingen laaggradig zijn, heb je er geen weet van. Het enige dat je merkt is dat je je moe voelt en niet helemaal lekker. En er is geen enkel onderzoek in de reguliere gezondheidszorg die hierachter komt. (Alle bloedonderzoeken zijn altijd goed. Vitaminegehaltes ook. Maar let op! Dit zijn de gehaltes in je bloed! Niet in de cel, waar je ze nodig hebt!) En het is heel frustrerend om je slecht te voelen en ze zeggen maar steeds dat alles goed is. Want dan is er dus ook niks wat ze kunnen doen om je beter te laten voelen.

 

Nu is er gelukkig toch een test waarmee je erachter kunt komen of die verhouding tussen Omega 6 – 0mega 3 wel goed is (de vetzurentest). Heb je namelijk te veel Omega 6, dan zijn de celwanden verhard (maar dat geldt dan ook voor andere vetachtige weefsels, zoals je hersenen, je aderen, etc.)

 

De ideale verhouding Omega 6: Omega 3 is 3:1 (of nog beter 1:1) 

 

We krijgen vaak veel te veel Omega binnen, omdat die veel in de voeding zit (of wordt toegevoegd) Vandaar dat je dus vaak ziet dat onze Omega 6 veel te hoog scoort in de verhouding. Even voor de duidelijkheid: Omega 6 wekt ontstekingen op, Omega 3 zijn de soldaatjes, die ze weer opruimen en onder controle houden! Dus wat moet je dan doen om die cellen weer soepel en doorlaatbaar te krijgen? Heel simpel: Meer Omega 3 toevoegen!! Zodat die verhouding weer in balans komt! Maar: Het is heel belangrijk dan echt een goeie Omega 3 te gebruiken en niet één van een goedkopere soort. (Het is een technisch verhaal, maar dit heeft te maken met de hoogte van de EPA en DHA-waardes en hoe zuiver de Omega 3 is. Goeie Omega 3 zul je ook nooit “opboeren” en heeft geen visgeur.)

 

Wat houdt zo’n herstelkuur in:

We willen graag je Omega 3 – Omega 6 balans herstellen en daarmee zorgen dat je celmembranen weer doorlaatbaar worden, en je hersenen en aderen weer soepel (zodat er geen kalk aan de wanden kan hechten)

En wat misschien wel het ALLER belangrijkste is voor jou: Je wilt je weer fit en energiek voelen 😊

 

 

Hiervoor gaan we eerst een droog-bloedonderzoek doen:

Dat wil zeggen: Ik doe een vingerprikje en vang 2 druppels bloed op, op een kaartje. Dat kaartje sturen we op naar een laboratorium in Noorwegen en na 20 à 30 dagen krijg je de uitslag.

Als blijkt dat er een onbalans is, gaan we starten met de herstelkuur.
Je gaat een commitment aan met jezelf dat je een half jaar lang deze Omega 3 kuur gaat volgen. Minder dan een half jaar heeft namelijk geen zin, omdat je cellen sowieso al 120 dagen nodig hebben om zich allemaal een keer te vernieuwen.

Prijzen

6 maanden abonnement met enkel omega 3 Pure Arctic Oil

 • In abonnementsformule kost één PAO fles €39 per fles, per maand.
 • In maand 1 krijg je een dubbele dosis dus 2x €39.
 • Kies je voor een maandelijks systeem: dan komen er €5,90 verzendkosten bij per maand.
 • Kies je voor prepaid: dan krijg je alle flessen voor 6 maanden in één keer toegestuurd. Dus 7x €39 +14,90 verzendkosten.
  Nadeel: op het einde van het traject is de olie wel 6 maanden oud. Als je maandelijks afneemt is de olie verser (normaal niet ouder dan 3 maanden).
 • Kost van de test: als je enkel omega 3 neemt kost de her-test €44 euro, de eerste test is gratis. 
 • Dus samengevat voor een omega 3 abonnement met enkel omega 3:
  • Maandelijks:
   • Maand 1: 2x €39 + 1 x €44 (her-test) = €122.
   • Vanaf maand 2: €39 per maand + verzending €5,90.
  • Prepaid: €317,-

 

6 maanden abonnement combinatie vitamine K2 D3 + omega 3 Pure Arctic Oil

OF je neemt de value pack “Pure K2 D3”: dit houdt in dat iemand vitamine K en D én omega 3 neemt.

Voordelen:

 • Verzendkosten vallen weg.
 • De her-test wordt ook goedkoper, nog €29 ipv €44.
 • K2 D3 is €28 per maand in een abonnementsformule, maar in de value pack wordt dit goedkoper vanaf maand 2, nl €23.
 • Samengevat:
  • Maand 1: €39 + €39 + €28 + €29 (her-test) = €135.
  • Vanaf maand 2: €39 + €23 per maand = €62.

 

Ecologie en zuiverheid

 • De omega 3 bij EQ wordt gewonnen uit kabeljauw uit delen die normaal weggegooid worden. Dieren die vis eten, eten altijd eerst de ingewanden, dat is het meest voedzame. Dat is wat de mens normaal overboord gooit. In de vitale organen wil je geen zware metalen opslaan, dat zijn vitale belangrijke delen. Dit zijn dus de meest gezonde delen. EQ haalt de vetzuren uit deze vitale organen.
 • Het vissen gebeurt in Noorwegen, waar de wateren nog relatief zuiver en schoon zijn.
 • Noorwegen is zo dichtbij mogelijk. Andere bedrijven halen hun olie vaak in Zuid-Amerika of Afrika. De fabriek is nieuw en energiezuinig. 15 min na visvangst is de olie gewonnen uit de vis in gecontroleerde omstandigheden, 6u later zit de olie in de fles in de fabriek. Verser en meer korte keten is niet mogelijk.
 • In Noorwegen gelden strenge regels rond visserij. Er mag niet gevist worden met als doel “suppletie maken”, wat bij andere merken vaak net wel gebeurt.