De superauto

Gepubliceerd op 12 mei 2021 om 13:20

Stel dat jij een superauto hebt. Een auto met een sterke motor, die zonder teveel energie te verspillen, kan blijven draaien. Het enige dat deze motor nodig heeft, is natuurlijke, biologische, hernieuwbare brandstof, regelmatige langere rustpauzes van enkele uren per dag en voor de rest in beweging blijven. 

 

Stel dat je superauto door te blijven rijden, beter bestand is tegen roest en je hierdoor geen extra smeer- of andere onderhoudsmiddelen hoeft te gebruiken.

 

Stel dat deze superauto een ongelofelijke computer heeft, die alles kan opslaan, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Deze computer onthoudt de wegen waar je naartoe rijdt, onthoudt alles wat je ziet, … . Elke ervaring kan deze computer opslaan en wanneer je ook wilt, kan je het terug opvragen. Het enige wat je moet doen om die fantastische computer te kunnen blijven gebruiken, is regelmatig geen input geven.

 

Stel dat de banden, de lak, alle mechanische onderdelen van deze superauto zichzelf kunnen onderhouden als je de juiste natuurlijke poetsproducten ter beschikking stelt en je de auto regelmatig voor enkele uren aan de kant zet om te rusten. Regelmatig zal je je superauto ook door de wasstraat moeten rijden, maar meestal volstaat de heerlijke regen. 

 

Stel dat elke keer er een onweer, storm of hagel is, je auto een extra laagje lak aanmaakt om bij de volgende keer beter beschermd te zijn tegen invloeden van buitenaf.

 

Stel dat de ventilatie van je superauto zichzelf reinigt als je maar heel regelmatig door bossen of in de bergen rijdt.

 

Stel dat jij vanuit je auto alles kunt zien, horen, voelen, smaken en ruiken zonder daar een oordeel over te hoeven hebben. Dat je noch angst, noch verdriet, noch blijdschap kent, maar wel diep geluk ervaart. Als je auto toch eens in panne valt of de lak doffer wordt, zelfs dan ervaar je diep geluk. Niets kan hier in je superauto je gevoel veranderen.

 

 

 

Stel dat je in je superauto naartoe kunt gaan waar je maar wilt. Je auto past zich zelfs soms aan de omgeving aan.

 

Stel dat iedereen zo’n superauto zou hebben en dat er soms meerdere auto’s naast elkaar rijden en ze elkaar op de weg begeleiden. Soms zie je de bestuurder, maar meestal zijn de ruiten te donker om er doorheen te kunnen kijken. Enkel als je superauto aan de kant staat, kun je doorheen de ruiten van de andere auto’s kijken en zie je de diep gelukkige bestuurders die verrukt zijn om zo veel van de wereld te zien.

 

Stel dat de motor van je superauto naarmate hij ouder wordt, wat trager begint te worden en na vele jaren toch stuk gaat, dan verschijnt er uit het niets, op magische wijze, een nieuwe superauto met een krachtige motor en met een schitterende buiten- en binnenkant, zodat je verder kunt rijden om nieuwe ervaringen op te doen.

 

En stel nu dat je nu al zo’n superauto hebt.

 

Je superauto noemt lichaam.

 

xxx Karuna

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.