De slimme ademcoach in je handpalmen

Gepubliceerd op 27 juni 2024 om 08:55

Ademen geeft rust

 

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat een rustige ademhaling helpt om te ontspannen. Langzaam en bewust ademhalen is de meest effectieve methode om stress te verminderen. Dit komt doordat het jouw lichaam signalen stuurt om rustig te worden. Het helpt om je hoofd leeg te maken en je minder angstig te voelen.

Op de lange termijn zal je merken dat je door het doen van ademhalingsoefeningen een hogere stressweerbaarheid krijgt.

 


Adem mee met de trillingen

 

Het is heel simpel. Je houdt de Pebbles in beide handen vast en hoeft alleen maar mee te ademen met de trillingen. Zo word je vanzelf meegenomen naar een rustiger tempo en hoef je niet meer mee te tellen in je hoofd!

Zie vooruitgang in herstel

Na iedere ademsessie zie je in de Glimp-app het effect van de oefening op jouw lichaam. Zo kan je door de tijd heen jouw vooruitgang zien! - Anders dan met mindfulness apps dus!

Inzicht in jouw mentale gezondheid

De unieke bio-sensor synchroniseert met jouw ademhaling en geeft grip op je mentale gezondheid. De sensor luistert naar de signalen van jouw lichaam tijdens de sessie en meet stress. Hiervoor meet de sensor hartslagvariabiliteit (HRV), zuurstofsaturatie (SpO2) en huidtemperatuur.


Volg een professioneel ademprogramma

Glimp heeft samen met ademcoaches en psychologen, professionele ademprogramma’s ontwikkeld voor in de Glimp-app. Tijdens de ademsessies word je (met audio) begeleid door een ademcoach (ja, zelfs door mij :-))! Zo maak je kennis met verschillende ademhalingstechnieken en ontdek de kracht van de adem!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.