Paaskamp 2021

12 - 16 april 2021

Met de yogakampen van Yoga Yina en Dartel & Pep zullen we iedere dag beginnen en eindigen met kinderyoga om zo te ontdekken, te ervaren hoe we de stress in ons lichaam kunnen verminderen. Samen bewegen, samen plezier maken, samen tot rust komen, samen het eigen lichaam leren kennen én op een meer efficiënte manier leren gebruiken is het doel. Door het beoefenen van kinderyoga in de tuin (bij slecht weer natuurlijk binnen), zullen de kinderen zich meer bewust worden van hun lichaam, emoties en gedachten. De fysieke spanningen zullen verminderen, het lichaam wordt soepeler en sterker. 

 

Energie en zelfvertrouwen zullen stijgen. Het zelfbewustzijn, de eigen kracht en mogelijkheden zullen verbeteren. Gelijktijdig daalt de fysieke spanning. De rust en helderheid in het hoofd worden hersteld, gedachten kunnen beter worden geordend. 

 

Bij kinderyoga werken we met thema's. Hierdoor vraag ik bij inschrijving ook de interesses van de kinderen kort te omschrijven. Het gaat niet om een bepaalde techniek of een betere prestatie. Het gaat over het beleven van plezier, het zichzelf kunnen zijn, het zich goed voelen, het respecteren van zichzelf en van de anderen.

 

Daarnaast zullen we bij mooi weer ook elke dag tijd nemen om in open lucht te spelen. Het yogakamp wordt een combinatie van yoga, in de tuin spelen (trampoline, balspelen...), knutselen, en zoveel meer. 

 

Eén ding  is zeker en blijft een vaste waarde van het yogakamp: het wordt een kamp waarin de kinderen zichzelf kunnen zijn, en even niet teveel moeten nadenken om op een rustige manier plezier te beleven aan beweging. 

 

Het maximumaantal kinderen is afhankelijk van de leeftijd van de kinderen die ingeschreven zijn. Leeftijd: 4 - 12 jaar. Groep van max 10 kinderen.

 

We werken met thema's dus afhankelijk van de interesses en de leeftijd van de kinderen zullen de yoga - dagen, er ietwat anders uitzien. Hieronder vindt u een dagschema. Iedere yoga - dag zal ongeveer volgens eenzelfde stramien verlopen. Om 9u starten we met de uitleg en tot 16u amuseren we ons met allerlei activiteiten. Wij zullen ook eens een uitstapje maken om de natuur te bewonderen en te picknicken.

 

Dagprogramma

 

8u30 - 9u00:      Opvang (tekenen, spelen)

9u00 - 10u30:    Ontvangst met een drankje - uitleg dagindeling - Zonnegroet

                             Yoga - knutselen - spelen

10u30:                 Tussendoortje (graag enkel fruit meegeven)

10u45 - 12u00:   Spellen - knutselen - Yoga

12u00 - 12u30:   Lunch

12u30 - 13u30:   Vrij spel

13u30 - 14u30:   Yoga - knutselen - spelen

14u30:                  Vieruurtje met kringgesprek: hoe was de dag? Verwachtingen naar morgen? 

15u00 - 16u00:   Spelen - knutselen - Yoga

16u00 - 17u00:   Opvang

 

 

Waar?             

Parochiezaal Luchteren, Gavergrachtstraat 103a, 9031 Drongen

 

 

Voor wie?        

De kampen zijn hoofdzakelijk gericht naar kinderen van de lagere school. Een kleuter wiens broer of zus naar de lagere school gaat en ingeschreven is, is zeker van harte welkom.

 

Wat breng je mee? 

  • Gemakkelijke kledij die vuil mag worden
  • Specifieke themagebonden zaken worden, indien noodzakelijk, in de week vóór het kamp per mail meegedeeld
  • Fruit voor in de voormiddag, een koek of stuk fruit voor in de namiddag
  • Lunchbox (kan in de frigo)
  • Waterfles of beker

 

Prijs

Voor een yogakamp van 5 dagen betaal je € 135,- inclusief verzekering voor de eerste inschrijving. Bij het inschrijven van broer of zus ontvang je 10% korting op de tweede (of derde) inschrijving.

 

Mutualiteit

Sommige ziekenfondsen betalen een deel van uw inschrijving terug. Afhankelijk van het ziekenfonds waarbij u bent aangesloten, kan ik u al dan niet een attest meegeven.  Het is raadzaam dit even na te vragen bij uw ziekenfonds.