Yoga @ school voor leerkrachten

 

Workshop in 5 sessies bij voorkeur over de middag of een langere workshop op uw school bvb op een pedagogische studiedag.
De lessen duren 45mijn en zijn bedoeld om de leerkrachten en schoolpersoneel kennis te laten maken met yoga, de spieren te verstevigen en de gewrichten en de wervels te versoepelen, nieuwe energie op te doen en te ontspannen. Sportief of niet, lenig of stijf, ongeacht de leeftijd, elke persoon werkt op eigen tempo volgens zijn/haar mogelijkheden.
Er wordt telkens minstens één houding en ademoefening per sessie in detail uitgelegd om met de leerlingen in de klas aan de slag te kunnen gaan.
Als leerkracht heb je een niet te onderschatten invloed op onze jeugd. Yoga tijdens en/of na de lesuren kan de leerkrachten helpen om de kinderen positief te ondersteunen:
 
  • bloeddruk verlagen

  • tragere hartslag en ademhaling

  • stimulering van de rechterhersenhelft

  • het verbeteren van de slaap en evenwicht (fysiek en mentaal)

  • het tegengaan van stress, angst, vermoeidheid en depressie

  • positieve effecten heeft op het gedrag en op de emotionele gesteldheid

 
Met andere woorden, het is evident dat yoga zowel onze lichamelijke als geestelijke conditie verbetert.
 
En stel je eens klas voor die als GROEP functioneert, waar je de nodige aandacht van krijgt in wederzijds respect, waar kinderen rustig en niet angstig zijn, waar kinderen positief naar de toekomst kijken samen met jou.
 
Wil je meer weten en ervaren wat kinderyoga is, hoe je dit in korte sessies (vanaf 5 minuten!) kunt toepassen en wat yoga voor jou als leerkracht en natuurlijk voor de kinderen kan betekenen, reserveer jouw sessies of workshop.
 
Wat hebben we nodig: vrije ruimte
 
Prijs: € 150,- per sessie excl. vervoerskosten en ongeacht het aantal deelnemers
 
Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.