Detox with a twist

In deze workshop zullen we de veelzijdige aspecten van twists beoefenen.

 

Waarom doen we twists in yoga

  • Twist zijn goed om te detoxen, omdat ze onze organen in alle richtingen samendrukken en weer laten ontspannen.

  • Twists helpen ons om onze natuurlijke range of motion van onze wervelkolom te herstellen.

  • Tijdens het twisten stretchen we ook verschillende spieren van ons bovenlichaam.

  • Twists stimuleren ook onze bloedsomloop.

 

 

Daarnaast, stretchen twists ook de spieren tussen de ribben, daardoor zijn twists de ideale poses om te beoefenen als je je beperkt voelt in je bewegingsvrijheid van je bovenlichaam.

 

Als we al deze aspecten samennemen dan zijn twists de poses bij uitstek als je je een beetje down, opgeblazen of gevangen-in-je-lichaam voelt. En dat maakt ze ook ideaal na een avondje uit.

 

In deze twisting detox workshop hebben we aandacht voor zowel het Yin als Yang aspect van twist. Om de spieren van ons bovenlichaam sterker te maken beoefenen we in deze workshop eerst Yang yoga (Vinyasa). In Yang yoga volgen de houdingen elkaar op in een vloeiende flow van poses, met aandacht voor de ademhaling. Dan nemen we een deugddoende pauze met detoxthee en een gezonde knabbel. In het tweede deel, tijdens de Yin sessie stretchen we het bindweefsel van de verschillende spieren die met ons bovenlichaam en wervelkolom verbonden zijn. We doen dit op een zachte manier, en houden de poses 3-4 minuten aan. Dit is nodig omdat ons bindweefsel van nature uit veel stijver is dan onze spieren.

Deze workshop is zowel voor beginners als gevorderden, omdat we telkens de poses kunnen aanpassen naar jouw noden. We leren de verschillende spieren (en hun functie) kennen die ervoor zorgen dat we onze wervelkolom soepel kunnen bewegen. Je gaat naar huis met een aantal houdingen die je thuis ook kan beoefenen op je matje, en die je meer bewegingsvrijheid en soepelheid zullen geven.

Workshop door Geertrui Denecker

  

Locatie: Yina Yoga, Beekstraatkouter 78, Drongen

 

Na betaling is de inschrijving definitief. Kun je niet naar de workshop komen, geef hem cadeau aan een vriend/in, zus/broer.