Vrouwendagen

We geloven in de kracht van vrouwen. We geloven in de kracht van iedere vrouw op zichzelf. En nog meer geloven we in de kracht die vrijkomt als vrouwen zich met elkaar verbinden, als vrouwen durven delen met elkaar. Durven delen, durven vertellen over die dingen waar je je voor schaamt, waar je onzeker over bent. Over angsten, depressieve buien, over je dromen en je nachtmerries én over je worstelingen en successen.

Durven Delen

Misschien herken je jezelf hierin: een vrouw vertelt over haar angsten, over haar pijn, over het gevoel dat ‘het soms niet meer hoeft voor haar’. Dat ze soms schreeuwt tegen haar kinderen, of ze soms zelfs een tik verkoopt. Dat ze soms een hekel heeft aan haar kinderen, aan haar man, aan haar moeder…. Meestal durven we vrouwen dit niet luid op zeggen, bang voor een oordeel, bang voor een blik van afschuw. Als een vrouw dit in een veilige omgeving wel zou kunnen delen, zou ze liefdevolle, zachte, warme blikken zien. Blikken vol medeleven en vol trots. Trots dat ze zo dapper is om te delen wat er ten diepste in haar leeft.

Wat een rijkdom

Wat een rijkdom, vrouwen om je heen, vrouwen om mee te delen. Vrouwen die je zien, die je steunen, die je erkennen en zich in jou herkennen. Vrouwen bij wie je je geliefd voelt, getroost voelt, gezien weet.

Kwetsbaarheid als grootste kracht

Het verschil zit in het zelf kwetsbaar durven zijn. Je kwetsbaarheid niet meer verschuilen achter een pantser, achter grappig zijn, leuk doen, aardig gevonden willen worden.  Of juist achter stoer doen, jezelf overschreeuwen, het beter weten. Durf juist je kwetsbaarheid te laten zien. Laat zien dat je twijfelt, dat je soms worstelt en het soms ook niet meer weet.  En wat er dan gebeurt is prachtig. Je kwetsbaarheid wordt je grootste kracht en het opent de vrouwen om je heen, zodat ook zij dat pantser durven laten zakken en zichzelf durven laten zien. En dan kan het echte delen beginnen, het echte verbinden. En dan kan ook echte groei ontstaan. Groei van jou als vrouw, als moeder, als partner, als vriendin, als mens.

En nu jij!

Eén keer per seizoen organiseren we een Vrouwendag rond verschillende thema's. Verbondenheid en veiligheid staan steeds op de eerste plaats. Elke vrouw is anders, elke vrouw is uniek, toch verbindt ons zó veel met elkaar. Laat je masker zakken, wees jezelf en laat je zien. Want je bent prachtig!

 

Vrouwendag

"Vergeven"

11 maart 2023

Vrouwendag

"Zelfzorg"

3 juni 2023Recente ervaringen

Reactie plaatsen

Reacties

Julie Caille
4 dagen geleden

Een heel fijne dag! Nina en Marissa slagen erin onmiddellijk een veilige omgeving te creëren waardoor je al snel verbinding voelt met iedereen rondom je. Die verbondenheid geeft kracht (wat zeker handig is wanneer je in het koude water gaat😉), die je ook nog na de workshop meeneemt. Bedankt voor deze prachtige dag !

Nicole Leukemans
5 dagen geleden

Ik vind het een heel warme omgeving waar je volledig jezelf kan zijn. Alle emoties mogen en kunnen. Top idee die vrouwendagen.

Vlerick Claudine
6 dagen geleden

Een ervaring rijker!Ik had nooit verwacht dat ik het contact met het koude water als aangenaam zou ervaren.De eerste seconden waren schrikken,wennen.Maar eens ik mijn ademhaling onder controle had was het puur genieten,een gelukzalig gevoel.De begeleiding door Nina en Marissa was ondersteunend en geruststellend.De verbondenheid met de ganse groep was de kers op de taart!💞💞💞

Ellis Fredrick
8 dagen geleden

Dag Nina en Marissa
De dag heeft al enorm deugd gedaan. Direct een veilig gevoel. De koude zwemvijver was een hele ervaring.. voor herhaling vatbaar.
Dankjulliewel voor de fijne dag!

Melanie
10 dagen geleden

Heel fijne ervaring, ook de koude ervaring in de zwemvijver! Nina en Marissa zorgen voor een warme en vertrouwde ontvangst om helemaal tot rust te komen. Dankjewel daarvoor!