Bewustwording

OF

De gelukkige Ik

Bewustwording is het inzicht krijgen in wie je bent en in de patronen die de manier waarop je leeft bepalen. Bewustwording is inzicht krijgen in een situatie en vooral in jezelf. Je realiseert je dat iets je helpt, of niet. Je ontdekt dat bepaalde zorgen volslagen nutteloos zijn en dat je juist met andere aan de slag moet.

 

Bewustwording heeft een enorme kracht. Het is de stap zetten om te willen leren. De stap zetten om te herkennen en de kracht vinden om te kiezen. In deze cursus gebruiken we verschillende tools, zoals yogafilosofie, ademhalingstechnieken en zo voort. Zo leer je jezelf, anderen en bepaalde levenssituaties zonder vooroordelen begrijpen en aanvaarden. Je zult een stuk gemakkelijker, zorgelozer en zonder oordelen kunnen gaan leven. Dat maakt bewustwording zo mooi.

 

Waarom is bewustwording net NU zo belangrijk

In onze huidige, westerse maatschappij gaat alles steeds maar sneller, maar jammer genoeg ook oppervlakkiger aan toe. Daardoor verliezen we vaak de verbinding met ons eigen lichaam en geest, maar ook de verbinding met anderen of zelfs de natuur. Maar vertragen, stilstaan en dus bewustwording helpt onze energie op peil te houden en ons innerlijk rustig te voelen waardoor we ons gelukkig voelen. 

 

Wat kun je verwachten

Omdat we elke les van deze cursus groepsgericht willen aanbieden, werken we niet met een op voorhand afgewerkte cursus, die elke keer op dezelfde manier gegeven zou worden.

We beginnen elke les met een ademhalingsoefening want onze adem is tegelijkertijd onze maatstaf van hoe we ons voelen en onze kompas. Je adem brengt je dieper in contact met jezelf en is vooral altijd aanwezig om je bewust te worden. Met behulp van onder andere yogafilosofie gaan we dieper in op thema's zoals individuele levensvisie, onthechting en de 6 pilaren die je kunnen helpen op je weg naar bewustwording: gezondheid, loopbaan, relaties, vrije tijd, levensstijl en spiritualiteit.

Tijdens de cursus zal je stappen zetten naar meer bewustwording en daardoor naar je eigen geluk. Het gaat dus om meer dan kapstokken aanreiken, maar effectief om de persoonlijke groei al in beweging te zetten.

Locatie: Studio YINA, Beekstraatkouter 78, 9031 Drongen/Gent (inkom via de rechterzijde van het huis) 

 

Wie: Marissa, yogadocente en kinderpsychologe en Nina, yogadocente

 

Wanneer

  • Vrijdag, 19u30 - 21u
  • 29 april - 24 juni 2022 (niet op 27 mei)

 

Prijs: € 200,-