Verwenmoment: tijd voor mij/ons nemen

Een verwenmoment voor jezelf of jullie twee (je partner, vriendIN, mama, papa, zus, broer, dochter, zoon ...) nodig, om het hectische tempo van het dagelijks leven achter je te laten en even in alle rust te ademen, te voelen en te genieten? Je beleeft bij YINA een heerlijk verwenmoment voor jezelf of voor twee: een onvergetelijke ervaring waarin je zowel mentaal als lichamelijk volledig kunt ontspannen en met de nodige tools naar huis kunt gaan om de rust te blijven ervaren.

 

Het verwenmoment vindt plaats in onye yogastudio YINA in Drongen, waar je de zorgen van een drukke agenda van je schouders kunt laten glijden. We bekijken samen je dagelijks leven, wanneer je ontspanning en ook stress ervaart en hoe je daar eventueel emotioneel op reageert en je komt weer in contact met jezelf en in verbinding met elkaar.

Body- en breathwork

Daarna nemen we een duikje in zowel bodywork alsook breathwork om bewust te worden hoe diep je lichaam kan ontspannen. Kom je met twee, kunnen jullie ook aan elkaar bodywork leren toepassen.

 

Body- en breathwork kan je bewust maken van de wijze waarop je omgaat met moeilijke situaties. Hoe je contact maakt met jezelf en anderen. Maakt je bewust van hoe je in relatie staat met je lichaam.

Eerlijk met zuiver contact ontdekken: blokkades oplossen, pijn verlichten, inzicht geven, thuiskomen, ontspannen.

Bodywork of lichaamsgerichte therapie is een luchtige en moedige, maar eenvoudige wijze om direct te werken met je klachten. Een therapie waar je zonder woorden kan werken. Of op een hele andere wijze contact leert maken met je lichaam. Het is een manier om (weer)contact te hebben met jouw; innerlijke weten, kompas, grenzen & spiritualiteit. En is een direct weg bij het oplossen van oa negatieve overtuigingen, blokkades & trauma.

 

Breathwork is een natuurlijke en hele effectieve manier om je lichaam en geest beter te laten functioneren. Het helpt ook om emoties in balans te brengen, het immuunsysteem te versterken en blokkades op te heffen. Het brengt rust in de geest en balans in het lichaam.

De ademhaling is de ideale tool om mensen in hun kracht te zetten. Met elke ademhaling kun je je toekomst veranderen, meer bewust worden van jezelf en de controle krijgen over je centrale zenuwstelsel. Het zal je helpen om je gezondheid te verbeteren en meer op jezelf te vertrouwen. 

 

Het lichaam slaat ervaringen op en heeft een eigen verhaal dat gehoord mag worden. Lichaams- en ademwerk ondersteunen je lichaam bij het vrij laten stromen en de verbinding met je zelf.

 

Zelfhelend vermogen
Het motiveren van het zelfhelend vermogen van jouw lichaam is een natuurlijk proces en kan op verschillende manieren. Bij lichaams- en ademwerk wordt je lichaam uitgenodigd om weer op een natuurlijke manier te stromen. Doordat je tijdens de sessie contact met jouw zelfregie hervind, leer je bewegen van uit je eigen kracht. Hierdoor ontstaat er weer vertrouwen tijdens het ontdekken van jouw eigen grenzen en jouw eigenheid bij wat er in je leeft.

Ijsbad

Daarnast kun je beslissen om ook een ijsbad (tussen april en september) te nemen of in de zwemvijver te dippen. De voordelen van een ijsbad:

  • Je ervaart een schrikreactie waarbij adrenaline vrijkomt. Je gaat even kort ‘aan’, wat zowel fysiek als mentaal goed is. Je hartslag en ademhaling gaan tijdelijk omhoog, gevolgd door ontspanning van je hele lichaam en geest.
  • Door je open te stellen voor kou, treed je uit je comfortzone. De kans is groot dat je kou niet leuk vindt, omdat je de voordelen er nog niet van hebt ondervonden. Zodra je de voordelen van kou hebt ervaren, merk je al gauw dat je lichaam het aankan en dat het niet zo erg is als je dacht. "Je leert loslaten. Je kunt er van alles van vinden in je hoofd, maar je lichaam weet wat het moet doen, dus vertrouw daarop. Laat spanning los en vertrouw op je eigen lichaam. Na de confrontatie met kou komen gelukshormonen vrij en voel je je goed.
  • Wanneer je lichaam in aanraking komt met kou, knijpen je bloedvaatjes samen. Je traint de elasticiteit van je bloedvaten, wat ervoor zorgt dat je bloed beter gaat stromen. Dit is bevorderlijk voor je hart, omdat je slagaders beter ondersteund zijn. Je rusthartslag daalt aanzienlijk na een aantal weken, omdat je hart minder hard hoeft te werken.
  • Kou activeert bruin vet. Dit is goed vet in tegenstelling tot wit vet, dat energie opslaat - en waar je dus van aankomt. Bruin vet gebruikt energie om je lichaam warm te maken. 

Relaxatiemassage

Eindigen doen we met een relaxatiemassage van 1u, verzorgd door één of twee massagetherapeuten. Dit is inderdaad een onvergetelijke en mooie afsluiter van 3,5 uur quality time.

 

Tussendoor kun je genieten van een gezond tussendoortje, thee en levend water.

VERWENMOMENTJE VOOR JEZELF OF TWEE BOEKEN? 

 

Neem nu contact met ons op via ademcoach.nina@gmail.com of 0484/29 56 75. Ik help je graag verder!

Verwenmoment voor mezelf

Verwenmoment voor twee

Verwenmoment voor mezelf incl. ijsbad

Verwenmoment voor twee incl. ijsbad


Tijdens het verwenmoment krijg je inzicht in wat stress met je centraal zenuwstelsel en je lichaam doet. Door ademhaling in te zetten, fascia los te maken is de ijsbad-ervaring als afsluiter een intensieve en tegelijk haalbare ervaring. Nina is een ervaren begeleider. Ze kan je naast de heldere uitleg en professionele begeleiding met haar rust en open houding door deze ervaring loodsen. De halve dag was zo om. Ik vond het persoonlijk een overwinning in de reis naar meer vertrouwen in mijn lichaam.