Bewustwording

OF

De gelukkige Ik

Bewustwording is het inzicht krijgen in wie je bent en in de patronen die de manier waarop je leeft bepalen. Bewustwording is inzicht krijgen in een situatie en vooral in jezelf. Je realiseert je dat iets je helpt, of niet. Je ontdekt dat bepaalde zorgen volslagen nutteloos zijn en dat je juist met andere aan de slag moet.

 

Bewustwording heeft een enorme kracht. Het is de stap zetten om te willen leren. De stap zetten om te herkennen en de kracht vinden om te kiezen. In deze cursus gebruiken we verschillende tools, zoals yogafilosofie, ademhalingstechnieken en zo voort. Zo leer je jezelf, anderen en bepaalde levenssituaties zonder vooroordelen begrijpen en aanvaarden. Je zult een stuk gemakkelijker, zorgelozer en zonder oordelen kunnen gaan leven. Dat maakt bewustwording zo mooi.

 

Waarom is bewustwording net NU zo belangrijk

In onze huidige, westerse maatschappij gaat alles steeds maar sneller, maar jammer genoeg ook oppervlakkiger aan toe. Daardoor verliezen we vaak de verbinding met ons eigen lichaam en geest, maar ook de verbinding met anderen of zelfs de natuur. Maar vertragen, stilstaan en dus bewustwording helpt onze energie op peil te houden en ons innerlijk rustig te voelen waardoor we ons gelukkig voelen. 

 

Door je bewust te worden in welke staat je verkeerd (moe, gestresseerd, verdrietig, angstig, blij, …) leer je om net deze staat - indien gewenst - te veranderen. Bewustwording zit in de parasympaticus (rust & verteer modus). Net dit deel van ons zenuwstelsel is meestal niet actief, waardoor we grenzen overschrijden, niet kunnen voelen wat we nodig hebben, slecht verteren, slecht slapen. Middels de ademhaling leer je om net weer te voelen, bewust te worden en daardoor ook weer beter te recupereren, te slapen en zelfs te verteren.

 

Wat kun je verwachten

 

We beginnen de dag met een ademhalingsoefening want onze adem is tegelijkertijd onze maatstaf van hoe we ons voelen en onze kompas. Je adem brengt je dieper in contact met jezelf en is vooral altijd aanwezig om je bewust te worden. Met behulp van onder andere yogafilosofie gaan we dieper in op thema's zoals individuele levensvisie, onthechting en de 6 pilaren die je kunnen helpen op je weg naar bewustwording: gezondheid, loopbaan, relaties, vrije tijd, levensstijl en spiritualiteit.

 

Gedurende deze dagretreat zal je stappen zetten naar meer bewustwording en daardoor naar je eigen geluk. Het gaat dus om meer dan kapstokken aanreiken, maar effectief om zelfzorg en persoonlijke groei al in beweging te zetten.


Locatie 8 mei: Oude Abdij van Drongen, Drongenplein 26/27, 9031 Gent

 

Wie: Marissa, yogadocente en kinderpsychologe en Nina, yogadocente

 

Wanneer

  • 8 mei 2022, 9u30 - 16u00

 

Prijs: € 125,- (inclusief lunch)