Reset & Recharge

- de kracht van je zenuwstelsel

Training

Tijdens deze training leer je je eigen zenuwstelsel kennen en ermee werken aan de hand van verschillende oefeningen en toepassingen. Je oefent tijdens de 3 modules in groep om het vervolgens thuis te integreren. Je krijgt zelfstudie- en toepassingsopdrachten mee naar huis om in de volgende module te verdiepen. Deze training sluit je af met een certificaat.

 

Verbinding

We kunnen zoveel bereiken met verbinding. Ja, dit gaat ook om verbinding met anderen, maar vooral ook verbinden met jezelf.
De verbinding tussen je lichaam en brein is zo belangrijk en vaak raakt die verzwakt.

Misschien heb je een disconnectie met je lichaam al eens ervaren of met je omgeving, met anderen rondom jou. Of misschien werk je als therapeut, dokter, verpleger met mensen die dit ervaren. Deze disconnectie kan het gevolg zijn van een traumatische gebeurtenis, overlijden, scheiden ..., maar is ook vaak het gevolg van langdurige stress en spanning. Dit gaat vaak gepaard met o.a. lichamelijke klachten (hoofdpijn, spierpijn, andere pijnen...), neerslachtigheid, slaapstoornissen, verslavingen.

 

'Herverbinden'

Er zijn manieren om deze connectie terug te versterken. Een goede verbinding tussen je lichaam en brein zorgt voor aanwezigheid, veiligheid, een betere gezondheid en een innerlijke vrijheid. 

In deze in 3 dagen gespreide cursus kom je te weten welke ademtechniek op biomechanisch vlak je kunt toepassen en waarom, wat de ademhaling met ons zenuwstelsel doet en waarom net ademwerk zo snel je leven kan veranderen.

 

Via gerichte ademhalingsoefeningen leer jij je adem te besturen zodat je moeiteloos meer van je longcapaciteit (60-70%) gaat gebruiken. 
Je gaat je dus fitter en alerter voelen. De techniek draagt ook bij aan ontspanning waardoor je focus wordt verscherpt.
Zo laat je via een efficiënte ademtechniek niet alleen fysieke spanning los maar ervaar je ook emotioneel en mentaal meer rust. Hierdoor zul je dus opnieuw meer energie ervaren.

Een disfunctionele ademhaling kan aan de basis staan van klachten die je met je ademhaling associeert (druk op de borst, hyperventilatie), maar ook van klachten die je in eerste instantie niet direct met je ademhaling associeert, zoals een opgejaagd gevoel, duizeligheid, hoofdpijn, vermoeidheid, slaapstoornissen, stress of zelfs een burn-out, chronische pijn en andere mentale klachten.

 

Je gaat je eigen capaciteiten verruimen. Je leert welke ademhaling past bij welke bewustzijnsstaat en je gaat naar huis met tal van oefeningen voor verschillende staten van (bewust)zijn. Tussen de verschillende modules kun je dus op je eigen tempo thuis verder aan de slag.
In module 2 en 3 herhalen we een aantal key notes om te verdiepen en te kunnen integreren. We voegen steeds meer nieuwe elementen aan toe en nemen tijd om vragen te bespreken die jullie tijdens het integreren in het dagelijkse leven ongetwijfeld zullen tegenkomen.

We blijven in contact

Ook tussen de modules blijven we in contact met elkaar. Dit zal voornamelijk via een whatsapp groep gebeuren, waar je vragen kunt stellen en wij antwoorden geven, maar als je specifieke vragen hebt die je niet met de groep wilt of mag (geheimhoudingsplicht) mag je ons altijd telefonisch of via mail contacteren. Zo blijven je bijleren, bijsturen, ondersteunen.

 

Na het afsluiten van module 3 komt je dan in de groep van gecertificeerde deelnemers terecht. Dit is een groep van alle deelnemers die in verschillende trainingen module 3 afgerond hebben, Marissa en Nina. Hier kun je ook met diverse vragen terecht, kun je antwoorden geven, je ervaringen delen en blijven we een leven lang in een groot netwerk geconnecteerd om elkaar te ondersteunen en te groeien.

De voordelen van een ijsbad

 • Je ervaart een schrikreactie waarbij adrenaline vrijkomt. Je gaat even kort ‘aan’, wat zowel fysiek als mentaal goed is. Je hartslag en ademhaling gaan tijdelijk omhoog, gevolgd door ontspanning van je hele lichaam en geest.
 • Door je open te stellen voor kou, treed je uit je comfortzone. De kans is groot dat je kou niet leuk vindt, omdat je de voordelen er nog niet van hebt ondervonden. Zodra je de voordelen van kou hebt ervaren, merk je al gauw dat je lichaam het aankan en dat het niet zo erg is als je dacht. Je leert loslaten. Je kunt er van alles van vinden in je hoofd, maar je lichaam weet wat het moet doen, dus vertrouw daarop. Laat spanning los en vertrouw op je eigen lichaam. Na de confrontatie met kou komen gelukshormonen vrij en voel je je goed.
 • Wanneer je lichaam in aanraking komt met kou, knijpen je bloedvaatjes samen. Je traint de elasticiteit van je bloedvaten, wat ervoor zorgt dat je bloed beter gaat stromen. Dit is bevorderlijk voor je hart, omdat je slagaders beter ondersteund zijn. Je rusthartslag daalt aanzienlijk na een aantal weken, omdat je hart minder hard hoeft te werken.
 • Kou activeert bruin vet. Dit is goed vet in tegenstelling tot wit vet, dat energie opslaat - en waar je dus van aankomt. Bruin vet gebruikt energie om je lichaam warm te maken. 

Voor wie?

Voor degene die de volgende klachten hebben of voor wie met degenen werkt die hiervan last hebben

 • Emotionele en mentale ontregeling
  Woede, gevoel van minderwaardigheid, angst, verdriet, schuldgevoel, jaloezie, piekeren, ontgoocheling, schaamte ...


 • Fysieke en onverklaarbare klachten
  Vermoeidheid, pijn, spijsvertering- en slaapproblemen, ...

Locatie: Yoga Yina, Beekstraatkouter 78, 9031 Drongen

 

Breathwork facilitators: Nina & Marissa

 

 • Module 1: 4 november 2023, 9u30 - 16u30
 • Module 2: 6 januari 2024, 9u30 - 16u30
 • Module 3: 3 februari 2024, 9u30 - 16u30

 

Prijs: € 475,- (betaling kan gespreid worden)

Geïncludeerd zijn de trainingsdagen en toepassingen (o.a. het ijsbad, cacao, ademsessies, ...) tijdens en tussen de modules, een werkboek en een journaal voor de integratie in je dagelijks leven. Tijdens de trainingsdagen worden (levend) water, thee en gezonde tussendoortjes aangeboden.
We houden contact met jou tussen de modules door om de vooruitgang en eventuele struikelblokken te bespreken en te kunnen aanpassen waar nodig.

Niet geïncludeerd: lunch tijdens de trainingsdagen


Je investeert in het volgende:

 • Je krijgt inzicht in onze ademhaling, zenuwstelsel en de connectie lichaam & brein
 • Je ervaart de kracht van de "minimum effective dose" tijdens verschillende ademreizen om o.a. je zenuwstelsel te resetten
 • Je leert het analyseren van adempatronen vanuit een holistische visie
 • Je krijgt ademhalingsoefeningen als audio bestanden ook mee naar huis
 • Je beleeft de voordelen van cold exposure mits ijsbaden en/of dip in de vijver met tips om dagelijks toe te passen
 • Je persoonlijke embodiment door beweging (o.a. yoga, fascia release ...)
 • Je integreert ervaringen door te delen in een kleine groep (je kunt verbonden blijven in een besloten community)
 • Je geniet van hartwarmte tijdens een cacao-ceremonie

 

Wil je een fundamentele verandering in je leven, in veiligheid verbinden met je eigen lichaam, inspelen op de behoeftes van je zenuwstelsel, in het moment aanwezig kunnen zijn en in je eigen kracht staan, dan is deze cursus iets voor jou!

 

Wat breng je mee?

 • Waterfles
 • Notitieboek & schrijfgerief
 • Dikke kousen, trui (laagjes om aan en uit te doen)
 • Zwemgerief, handdoek, slippers
 • Lunch

Ervaringen van deelnemers aan vrouwendagen, breathwork & cold 

Marissa en Nina slagen erin om een veilige omgeving te creëren. Een omgeving waar je uit je comfortzone kunt stappen, verbinding kunt maken met jezelf en andere vrouwen, jezelf kunt zijn. Ze ondersteunen je waar nodig en blijven doorheen het ganse proces hun spontane zelve. Zalige ervaring bij zalige madammen! 
F.

 

Nina en Marissa, bedankt voor gisteren. Veel geleerd over ademwerk, het was behapbaar en tegelijk toch verdiepend. Het ijsbad was een heel verbindend moment onder ons als groep. We zagen kracht, kwetsbaarheid, ontlading, oplading, … een bijzondere energie, rond dat witte tonnetje vol water en ijs :) jullie zijn spaceholders met een fijne verhouding aan mannelijke en vrouwelijke energie, zelfs al waren we een uitsluitend vrouwelijke groep. Ik loop al heel de dag vermoeid en huilend rond maar dat ervaar ik enkel als positief, het is de enige manier om oude zooi op te ruimen en nieuwe dingen toe te laten.Ik volg jullie graag in de toekomst omwille van jullie ruimdenkendheid en heel praktische tips. Ik sliep vannacht met tape op m’n mond en bestelde mijn shakti mat. Dank dank dank, tot in december op retreat!
S.

 

Deze ademdag werd door zachte en deskundige kracht begeleidt. Er is ruimte voor theorie, praktijk, emoties, verhalen delen… Je wordt een hele dag ondergedompeld in een warm bad van liefde. Ja, zelfs het ijsbad op het einde van de dag voelt zo! Het blijft magie voor mij. Ik vertrok naar huis met een hart vol dankbaarheid en liefde en een hoofd vol tips en tricks. Dank jullie wel!!!

F.

 

De verwelkoming ervoer ik als warm, het theoretisch gedeelte krachtig onderbouwd, de omkadering top, de begeleiding super en jullie nabijheid en zorg uitnodigend bijzonder!

A.